POBUNA U SUSJDESTVU / Odvjetnik iz Srbije: 'Ovo što se na Makarskoj rivijeri događa pravno je silovanje, odmarališta su naša'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Uvjeren je da će odmaralište u Gradcu kad-tad opet pripasti Kragujevcu

14.11.2018.
7:55
Hrvoje Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Derutna odmarališta duž obale država daje poduzetnicima u najam na 30 godina. Ministarstvo državne imovine raspisalo je natječaj za 15 takvih objekata. 

Odvjetnik Branko Petronijević, zakonski zastupnik Grada Kragujevca, za novi Zakon o upravljanju državnom imovinom nema lijepe riječi. Poručuje da što prije Hrvatska u posjed uvede vlasnika, to će šteta biti manja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Aktualni Zakon o upravljanju državnom imovinom RH mogu nazvati svojevrsnim pravnim silovanjem i nepodobnom pravnom kalkulacijom. To je kalkulativni akt jer je i sam zakonodavac svjestan da će jednog dana morati obeštetiti stvarnog vlasnika. U suprotnom ne bi tuđu nekretninu davao u zakup na 30 godina, već bi je odmah prodao. Ne prodaje je jer zna da će je jednog dana morati vratiti pravom vlasniku. Ili ga obeštetiti", kaže odvjetnik, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da će odmaralište u Gradcu kad-tad opet pripasti Kragujevcu. Usput spominje kako je srpski grad krajem pedesetih otkupio zemljište, a ono je tada pripadalo Metkoviću pa Pločama. Ističe da je samo pitanje koliko će obeštećenje Hrvatska isplatiti.

kaže da će odmaralište u Gradcu kad-tad opet pripasti Kragujevcu. Usput spominje kako je srpski grad krajem pedesetih otkupio zemljište, a ono je tada pripadalo Metkoviću, pa Pločama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo