Ključna ročišta u kolovozu / Vraća li se Cesare u Italiju? Odvjetnik: 'Odbijanje zahtjeva ništa ne mijenja, tražimo ponovno odlučivanje s kim će dijete živjeti'

'Ako bi Sud ponovno zakazao ovrhu prije odluke s kim će dijete živjeti, to bi bilo kršenje Europske konvencije o pravima djeteta', ističe odvjetnik Nine Kuluz

31.7.2017.
17:42
VOYO logo

Slučaj Nine Kuluz i njezina sina Cesarea Avenatija okupio je u Splitu tisuću prosvjednika, koji su spriječili odvođenje djeteta ocu u Italiju. 

Međutim, zahtjev majke za odgodom ovrhe zagrebački Županijski sud je odbio. Kako izjavljuje Mišo Živaljić, odvjetnik Nine Kuluz, to ipak ne znači novi veliki obrat u slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam primio tu odluku. Ukoliko ona postoji, pretpostavljam da se radi o odluci vezanoj uz žalbu Nine Kuluz na provođenje ovrhe 27. lipnja. Tražili smo odgodu, donoseći nove nalaze prema kojima je bilo jasno da je vrlo upitna mogućnost da se ovrha provede", kazao je odvjetnik Živaljić u RTL-u Danas.

Podsjetimo, ovrha, koja zapravo znači predaju Cesarea ocu i njegov odlazak u Italiju, nije se dogodila jer se pred zgradom u kojem živi Cesare skupilo više od tisuću prosvjednika, među njima i pjevačica Severina Kojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nina Kuluz Alessandro Avenati imaju zajedničko skrbništvo nad dječakom, koji bi prema odluci suda trebao živjeti u Italiji. Kuluz traži izmjenu dotične odluke.

"Ključna su nam dva ročišta u kolovozu. Tražili smo izmjenu sudske odluke iz 2012. i ponovno odlučivanje s kim će dijete živjeti. Ako bi Sud prije toga ponovno zakazao ovrhu to bi bilo u suprotnosti europskoj konvenciji o pravima djeteta", kazao je odvjetnik Živaljić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletni razgovor s odvjetnikom Nine Kuluz možete pogledati u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo