O hrpama kostiju / Odvjetnik o skandalu s razbacanim kostima s groblja u G. Kosinju: 'Ta pogrešna odluka nije slučajnost'

Image
Foto: RTL

Andro Marjanović koji zastupa župu u Gornjem Kosinju objašnjava da se premještati groblje nije niti smjelo. A ipak jest. U tome se, tvrdi, skriva kvaka

15.6.2022.
21:00
RTL
VOYO logo

RTL-ov Goran Latković javio se uživo u program emisije Danas s gostom s kojim je razgovarao o stanju u Gornjem Kosinju, mjestu koje je u planu za potapanje kako bi se tu napravilo akumulacijsko jezero za hidroelektranu, a u kojem RTL sada prati nastavak sa skandalom s razbacanim kostima s lokalnog groblja tijekom ekshumacije.

"Problem je u tome što sustav ne zna ili ne želi zaštititi mještane Gornjeg Kosinja. To je postalo jasno još prije tri tjedna kada sam objavio priču da su kosti nakon ekshumacije ostale razbacane po groblju. Pitao sam sve institucije kako je moguće da se to dogodilo i tko je to trebao kontrolirati, paziti kako se provodi ekshumacija?", kazao je Latković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROJEKT JE POD VODOM /

Nakon ekshumacije groblja u Kosinju, ostale kosti: 'Ako se remeti mir pokojnih, što će onda tek s nama živima'

Image
PROJEKT JE POD VODOM /

Nakon ekshumacije groblja u Kosinju, ostale kosti: 'Ako se remeti mir pokojnih, što će onda tek s nama živima'

Iz nadležnog odvjetništva nisu mu još ništa odgovorili na pitanje dokle su stigli s izvidima. Latković je o tome razgovarao s odvjetnikom župe u Gornjem Kosinju, Androm Marjanovićem. On je rekao da o izvidima ne može imati podataka jer je riječ o tajnim radnjama. Međutim:

"S obzirom na okolnosti cijelog ovog slučaja, mislim da je apsolutno postojao razlog da općinsko državno odvjetništvo… ipak izda jedno priopćenje o tome što se to događa, što su ustvrdili, što će biti dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Institucije se loptaju (mještanima) još od devetog mjeseca prošle godine. Jasno je zašto se loptaju, zato što su svjesni propusta i nitko ne želi doći na mjesto i preuzeti odgovornost", dodao je.

"Od početka do danas, do ovih zadnjih događaja, ovog barbarskog ponašanja, mislim da je to sve prošlo u tonu nezakonitih postupanja", rekao je dalje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče samog procesa ekshumacije, to je apsolutno morao kontrolirati sanitarni inspektor nadležnog Državnog inspektorata… Iz Komunalca iz Općine Perušić su i sami rekli da je nadležni sanitarni inspektor dolazio na mjesto i kontrolirao…"

Na to je Latković konstatirao da bi to značilo da mu iz Državnog inspektorata kažu da dotični sanitarni inspektor ne govori istinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A što biste drugo očekivali da vam kažu?", uzvratio je odvjetnik.

U nastavku je objasnio da je sve od početka nezakonito, da je Općina Perušić donijela odluku o stavljanju groblja izvan upotrebe, što bi značilo da nema daljnjih ukopa. Ali, donijela se odluka o premještanju groblja. A to se smije tek 100 godina od zadnjeg ukopa, što ovdje nije ispunjeno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako da ta pogrešna odluka nije slučajnost."

Cijeli razgovor pogledajte u videoprilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo