puštena na slobodu / Odvjetnik sutkinje Šupe: 'Bila je vrlo emotivna, taj je posao radila 25 godina. A medijski pritisak...'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Na Općinskom sudu u Šibeniku radi od ožujka 1997., u imovinskoj kartici nema ništa a u javnosti je postala najpoznatija suđenju Tomislava Horvatinčića

30.9.2022.
20:00
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon gotovo mjesec dana zatvora, kontroverzna, sada već bivša šibenska sutkinja Maja Šupe puštena je na slobodu.

Državno sudbeno vijeće s jučerašnjim danom razriješilo ju je dužnosti. A kako su tijekom ovog mjeseca ispitani i svi svjedoci, Županijski sud u Splitu odlučio je da zatvorsku ćeliju može napustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdravila se s pravosudnom policajkom, a onda napustila splitski zatvor na Bilicama. U pratnji odvjetnika. I bez riječi.

Image
osumnjičena za primanje mita /

VIDEO/FOTO Maja Šupe puštena iz istražnog zatvora: 'Imala je korektan tretman, ali je to emotivno doživjela'

Image
osumnjičena za primanje mita /

VIDEO/FOTO Maja Šupe puštena iz istražnog zatvora: 'Imala je korektan tretman, ali je to emotivno doživjela'

Odvjetnik ju je i jutros posjetio u zatvoru, pa otkrio da je sretna što je uspjela izaći prije roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se žalila na uvjete, izuzetno ima korektan tretman u zatvoru. Izuzetno je tamo bila dobro primljena. Bez ikakvih provokacija, bez ikakvih situacija koje bi bile njoj na štetu. Ona je vrlo emotivno to doživjela pogotovo ako se uzme u obzir i taj posao njen koji je radila 25 godina pa samim time bolje razumijevanje i percepcija na cijelu situaciju", prepričava odvjetnik Maje Šupe, Krešimir Škarica, koji je sada vodi u Šibenik.

Obranu protiv optužbi o 15 tisuća eura mita, nada se njezin odvjetnik, sada će im biti lakše pripremati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je sad puno ravnopravnija situacija nego što je bila prije. I s druge strane taj medijski pritisak koji je iz znatiželje koja je meni apsolutno opravdana i razumljiva će vidjeti da se na početku stvari percipiraju na jedan način, a na kraju postupka će to izgledati ja se nadam drukčije", kaže Škarica.

Maja Šupe na Općinskom sudu u Šibeniku radi od ožujka 1997. U imovinskoj kartici nema ništa. U javnosti je postala najpoznatija suđenju Tomislava Horvatinčića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to pogotovo nakon što ga je oslobodila prihvativši tezu o sinkopi. U maratonskom suđenju koje je trajalo osam godina - vikala je i na novinare.

"Ja nisam, dragi novinari, bijesna sutkinja kao što ste zadnji put naveli, koja se obrušila na novinare. Ja to zaista nisam. Ja sam profesionalac. Ja sam sudac hrvatske države", rekla je Šupe tog 9. listopada 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od danas više nije, što je također utjecalo na njezinu slobodu.

"Što se tiče točke 2, odnosno ispitivanja svjedoka, oni su ispitani već prošli ponedjeljak, tako da je ta točka otpala, a ostala je točka 3 mogućnost ponavljanja djela - a kako je jučer s današnjim danom DSV ju razriješio dužnosti sutkinje tako više nema mogućnosti da bi ponovila kazneno djelo", kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Dinko Mešin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga o primanju mita sada ide dalje. Dvoje osumnjičenih koji su s njom uhićeni - ostaju iza rešetaka. O njima će sud odlučivati 7. listopada.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo