Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BIZARAN SLUČAJ

Oglasili se ministar Beroš, vlasnik kafića, šef lokalnog stožera...: Donosimo sve detalje afere 'dvije kune'!...

I ministar Vili Beroš htio je u kafiću u Zadru popiti kavu, ali konobarica nije imala masku pa je napustio kafić

Ivana Ivanda Rožić/ 14.6.2021. u 18:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je jučer izbio incident u Zadru gdje je ministra zdravstva Vilija Beroša poslužila konobarica bez zaštitne maske, a on demonstrativno otišao - reakcije se samo nižu. Ne samo na poštivanje epidemioloških mjera, već i na to je li ministar svoj račun platio.

I ministar Vili Beroš htio je u kafiću u Zadru popiti kavu, ali konobarica nije imala masku pa je napustio kafić. I nastala je prava pomutnja. Je li ministar otišao i ostavio dug od dvije kune.

"Zar vi mislite da bi ministar u Vladi Republike Hrvatske ostao nekome dužan 2 kune", kazao je ministar, a na konstataciju novinara da se nadaju da ne bi, odgovara: "Dobro se nadate. Naravno da nikome nisam ostao dužan."

Voditelj Civilne zaštite ostavio novac

No, voditelju zadarske postrojbe Civilne zaštite Mati Lukiću u kafiću su tvrdili drukčije. Na pitanje koliko je on ostavio novca, odgovara: "Jednog medu, dva, to je sad u cijeloj priči nije bitno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ono što je bitno ministru su naputci Stožera, koji jasno kažu, ako nekome na otvorenom priđete bliže od dva metra, morate imati zaštitnu masku. I to je poruka koja se i ovdje mora poslati. 

"Kakav bi bio ministar zdravstva da sam ostao sjediti u tom kafiću sa stranim gostima koji su neki od njih čak imali maske, doduše ispod nosa, a da oni konobari koji poslužuju su bez maske. Stoga sam vrlo lijepo, pristojno pokušao zamoliti da se maske stave međutim nije mojoj molbi udovoljeno. Čak dapače ja se ispričavam ukoliko je djelatnica imala neke zdravstvene tegobe, ja se ispričavam njoj, međutim imala je priliku mi to reći na licu mjesta, pa to nije napravila", kaže Beroš. 

Upravo se čita

Image
LIGA NACIJA

Hrvatska je na Final Fouru: Saznajte tko prijeti Vatrenima i kad se borimo za titulu

Image
sdp-ov vijećnik

Zadarski vijećnik o konobarici koju je Beroš napao: 'Vratila mi je novčanik. Jasno je da ministar laže'

Image
sdp-ov vijećnik

Zadarski vijećnik o konobarici koju je Beroš napao: 'Vratila mi je novčanik. Jasno je da ministar laže'

Vlasnik kafića: Splet nesretnih okolnosti

Vlasnik kafića Josip Kadija za RTL samo kratko poručuje: "Poštovana, na Narodnom trgu u Zadru poštuju se epidemiološke mjere. Spletom nesretnih okolnosti desila se neugodna situacija. Nemamo više komentara."

U obranu Beroša stao je i šef nacionalnog stožera. "Da je gospođa to odmah iskomunicirala siguran sam da danas ne bismo ovom pričali. Ja koliko sam razumio, ona ima i liječničku potvrdu. Tu je sve jasno, ne znam zašto to odmah nije bilo rečeno. Ministar bi sigurno to uvažio jer on je liječnik", rekao je voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite, ministar Davor Božinović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve je, kažu u civilnoj zaštiti, bio nesretan splet okolnosti koji je završio nesporazumom. "Ja, kao i Civilna zaštita nismo bili u tom trenutku tu. Mi smo došli napraviti nadzor kasnije već je došla druga smjena. U objektu smo sreli pet osoba, svih pet se pridržavalo svih mjera. I osoba koja je posluživala Vilija ima svu potrebnu dokumentaciju da zaštitnu masku ne treba nositi", rekao je voditelj postrojbe Civilne zaštite Zadar Mate Lukić

Iz Civilne zaštite poručuju - kako brojke zaraženih padaju, ljudi se opuštaju i sve više krše mjere, što trenutačno ne predstavlja problem, no svi se boje da cijela situacija opet ne eskalira na jesen. 

Ivana Ivanda Rožić/ 14.6.2021. u 18:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SCENE KAO IZ HORORA

Otac djece koju je napao pas za RTL: 'Tražit ću najstrožu kaznu za vlasnika. Tko je zakazao? Svi, pa i Dumovec'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba