'hrvatska je i dalje predivna' / Oglasio se gay turist iz Brazila: 'Nisam razmišljao o tužbi, a u Hrvatsku se vraćam u rujnu'

Image
Foto: Twitter/Pixell/citizengo

Nasreću, Fabianova vizija Hrvatske nije uništena

11.8.2018.
20:34
Twitter/Pixell/citizengo
VOYO logo

Čini se kako iznajmljivač više neće donositi ishitrene odluke nakon situacije s Fabianom Vallimom, kojemu je naprasno otkazao rezervaciju zbog činjenice da je homoseksualac. Osim što je zadarskom domaćinu očitana lekcija na svim mogućim mrežama i kanalima, Fabiano Vallim je otkrio kako ga ne planira tužiti, upravo iz razloga što smatra da je - dovoljno kažnjen. 

Naime, cijela saga započela je onda kada je radiolog iz Sao Paula u Brazilu preko servisa Booking.com rezervirao smještaj u zadarskom pansionu Identity. Zadarski iznajmljivač Tomislav Gospić mu je odgovorio da ne prima homoseksualce i zatražio da otkaže rezervaciju. Zbog toga danas Gospićeva apartmana nema ni na Airbnb-u kao ni na stranici Turističke zajednice grada Zadra koja je oštro osudila takav potez prema gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Policija istražuje Zadranina: Odbio iznajmiti apartman gay paru

Image

Policija istražuje Zadranina: Odbio iznajmiti apartman gay paru

Fabiano Vallim otkrio je Jutarnjem da nije razmišljao o tužbi. "Smatram kako je vaš zakon koji služi kažnjavanju homofobnih ispada stvarno na mjestu", kazao je pa nadodao da vjerujem da je gospodin Gospić već kažnjen za svoje postupke. Otkrio je i da su ga iz Booking.com kontaktirali dvaput, da bi se ispričali te da mu objasne da se ovakva diskriminatorna praksa ove vrste ne uklapa u njihovu politiku. Nasreću, Fabianova vizija Hrvatske nije uništena

"I dalje vjerujem kako je Hrvatska predivna, i kako njezini ljudi žele sve najbolje za svoju zemlju. Mnoge web stranice govore kako homoseksualci ne bi trebali pokazivati svoju ljubav u javnosti u vašoj zemlji, što respektiram u potpunosti, kao i činjenicu da Hrvatska još nije legalizirala istospolne brakove te gej posvajanje djece", ispričao je za Jutarnji pa najavio da se vraća u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo