Čudno vrijeme / Oglasio se Meteoalarm! Hrvatskoj prijeti grmljavinsko nevrijeme

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Vjerojatnost za grmljavinska nevremena je u Dalmaciji od 60 posto na središnjem Jadranu te preko 70 posto na sjevernom Jadranu

31.5.2018.
20:46
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Kako javlja meteo servis Severe Weather Europe na svojim stranicama, Njemačku je opet pogodilo nevrijeme. Najgore je bilo na ulicama Betzdorfa u kojemu je voda preplavila ulice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Meteoalarm je izdao upozorenje za Hrvatsku. Tako je za danas žuto upozorenje na snazi za središnju i sjevernu Hrvatsku te za Dalmaciju. Žuto upozorenje za te dijelove zemlje izdano je jer su mjestimice mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. 

"Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni", poručuju iz Meteoalarma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatnost za grmljavinska nevremena je u Dalmaciji od 60 posto na središnjem Jadranu te preko 70 posto na sjevernom Jadranu, dok je u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj vjerojatnost veća od 40 posto.

Meteoalarm na snazi i sutra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti Meteoalarm na snazi je za područje Hrvatske i sutra i to u svim regijama osim Slavonije i Baranje te samog juga zemlje. 

Meteoalarm je sutra na snazi zbog mogućnosti lokalno izraženiji grmljavinskih pljuskova za koje je vjerojatnost u cijeloj zemlji od 40 do 70 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: METEOALARM
Image
Foto: METEOALARM

METEOALARM

DHMZ pak javlja kako će sutra biti pretežno sunčano i vrlo toplo ili vruće te sparno. Na kopnu će ujutro ponegdje moguća magla. U većini krajeva sredinom dana i poslijepodne očekuje se jači razvoj oblaka uz pljuskove s grmljavinom koji su najizgledniji u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti, a lokalno mogu biti i izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar na kopnu bit će slab i tek povremeno umjeren jugozapadni i jugoistočni, a na Jadranu umjeren zapadni i sjeverozapadni. 

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti između 14 i 18, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna uglavnom od 27 do 31 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo