NEMA ZAKONA O OBNOVI / Ogorčeni građani poručili Bandiću i Plenkoviću: 'Ako ne vide nas, neka vide ovu djecu...'

'Obećali su nam Zakon za dva tjedna, prošla su 2 mjeseca, a od Zakona ništa', rekao je Tomisčav Tomašević

18.5.2020.
19:05
VOYO logo

A kao što smo mogli vidjeti, Zakon o obnovi bit će zadatak idućeg saziva Sabora. Građani čija je imovina oštećena u potresu tako će morati pričekati odštetu najmanje do jeseni. 

I dok zagrebački gradonačelnik Milan Bandić građanima smještenima u studentskom domu uručuje donatorske pakete pomoći, zbog nedonošenja Zakona o obnovi još od jučer ispred Sabora je prosvjedovala nezadovoljna gradska oporba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obećali su zakon za dva tjedna, a prošla su dva mjeseca"

Unatoč ubrzanom koraku do spasonosnog ulaska u Sabor, baš nijedan od ministara i zastupnika danas nije bio pošteđen skandiranja.

"Obećali su nam Zakon za dva tjedna, prošla su 2 mjeseca, a od Zakona ništa. Mi tražimo da jednostavno rade svoj posao. Da prvo, nakon javne rasprave čujemo sve primjedbe, usuglasimo Zakon sa strukom i nakon toga nek se raspuste i neka rade što hoće", kazao je predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećanja im je, kažu - dosta, a svjesni su da ni savjest zastupnicima nije jača strana. "Ako im ni savjest ne proradi - kazniti ih na izborima! Tako da im pokažemo da u Zagrebu više neće imati ni glas. Ako se to ne dogodi, ako mi to kao građani ne napravimo, mi ćemo još 10 godina trpjeti posljedice ovog potresa", kazala je aktivistica i prosvjednica Sandra Benčić

"Demokracija je"

Dok prosvjednici zvižde, gradonačelnik Milan Bandić u dobrom društvu japanske veleposlanice dijelio je pakete s odjećom stanovnicima doma u Cvjetnom naselju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Demokracija je! To je moj komentar, a oporba ima pravo prosvjedovati. Ne mogu komentirati ono što radim. Bedak govori o svojim uspjesima, a građani trebaju govoriti o uspjesima svakog od nas", kazao je Bandić. 

Građani ne znaju kada će se vratiti u domove

Građani su, u najmanju ruku, nezadovoljni i frustrirani jer na njihova brojna pitanja odgovori od vladajućih ne dolaze. Ni sami ne znaju kad će se vratiti u svoje domove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi dobro da vide djecu. Ako ne vide već nas ljude, neka vide djecu", kazala je Zagrepčanka Fatima Šarić

"Živi bili pa vidjeli - kratko, jasno i glasno. Sumnjam u bilo što", kazao je Zagrepčanin Darko Barošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva mjeseca od zagrebačkog potresa čak 514 stanovnika ovog doma i dalje je bez krova nad glavom.  

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo