NIJE DUGO TREBALO / Oko benzinske u Orebiću oglasio se inspektorat: 'Nisu se pridržavali određenih cijena, bit će sankcija'

Image
Foto: Facebook Aleksandar Hatzivelkos/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Vezano uz situaciju da se pozivanjem na službeni broj telefona Državnog inspektorata Područnog ureda Split prikazuje ime apartmani Smilja' - utvrdit će se okolnosti oko toga

25.8.2022.
18:25
Facebook Aleksandar Hatzivelkos/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što smo jučer objavili da je profesoru Aleksandru Hatzivelkosu na jednoj benzinskoj postaji naplaćeno skuplje gorivo, Državni inspektorat danas se oglasio.

Kako javlja Index, potvrđeno je da je benzinska u Orebiću na Pelješcu prodavala benzin Eurosuper 95 po skupljoj cijeni od one koju je Vlada propisala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hatzivelkos je litru platio 12,30 kuna po litri, a odluka Vlade iznosi da košta 11,19 kuna.

Image
'NETKO SE OBOGAĆUJE' /

U Orebiću mu naplatili veću cijenu goriva. Odlučio sve prijaviti: 'Zovem Inspektorat, rade tri sata tjedno...'

Image
'NETKO SE OBOGAĆUJE' /

U Orebiću mu naplatili veću cijenu goriva. Odlučio sve prijaviti: 'Zovem Inspektorat, rade tri sata tjedno...'

Državni inspektorat rekao je da je Tržišna inspekcija već jučer obavila nadzor na spomenutoj benzinskoj te je utvrđeno da se trgovac nije pridržavao cijena koje su određene uredbom Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kažu, protiv trgovca će biti poduzete zakonom propisane mjere sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Odgovor Inspektorata u cijelosti možete pročitati u nastavku teksta:

"Tržišna inspekcija Državnog inspektorata dana 23. kolovoza 2022. godine zaprimila predstavku u kojoj se ukazuju na možebitne nepravilnosti vezano uz naplatu većih cijena goriva od cijena propisanih Uredbom, te je dana 24. kolovoza 2022. godine obavljen inspekcijski nadzor nad trgovcem na benzinskoj postaji u Orebiću prilikom čega je utvrđeno da se navedeni trgovac nije pridržavao cijena određenih Uredbom slijedom čega će protiv navedenog trgovca biti poduzete zakonom propisane mjere sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, a vezano uz situaciju da se pozivanjem na službeni broj telefona Državnog inspektorata Područnog ureda Split prikazuje ime apartmani Smilja, ističemo da je ovo Tijelo, odmah po saznanju predmetnog, uputilo prijavu Ministarstvu unutarnjih poslova vezano uz neovlašteno oglašavanje službenog telefonskog broja Državnog inspektorata od strane nepoznate osobe, odnosno da nadležno tijelo utvrdi okolnosti u svezi navedenog.

Zaključno, ponovno ističemo da se predstavke Državnom inspektoratu mogu podnijeti svaki dan, od 00:00 do 24:00 sati, i to ispunjavanjem elektroničkog obrasca objavljenog na web stranici Državnog inspektorata (www.dirh.hr ) na poveznici podnošenje prijava ili slanjem prijave poštom odnosno dolaskom na adresu nadležnog ureda Državnog inspektorata, Republike Hrvatske", stoji u odgovoru Državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo