putnici prebačeni u split / Olujna bura prekinula i zračni promet: otkazan jutrošnji let iz Dubrovnika za Zagreb

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Olujna bura na dubrovačkom području poremetila je ne samo cestovni, nego i zračni promet. Za sva vozila zatvoren je Tuđmanov most, a otkazan je i let iz Dubrovnika za Zagreb. Što će biti s popodnevnim letovima, u Zračnoj luci Dubrovnik još ne znaju

17.1.2016.
9:33
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Olujna bura na dubrovačkom području poremetila je ne samo cestovni, nego i zračni promet -  jutrošnji let iz Dubrovnika za Zagreb otkazan je, a u zračnoj luci kažu da niti za poslijepodne prognoze nisu dobre.

Zbog olujne bure od nedjelje ujutro u 6,42 sati zatvoren je za promet svih vozila Most dr. Franje Tuđmana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici koji su jutros trebali zrakoplovom otputovati za Zagreb iz Dubrovnika, prebačeni su u Split.

"Ne znamo što će biti s letovima popodne, ali prognoze nisu dobre. I jučer su letovi bili otkazani zbog vjetra'', rekao je dežurni dispečer u Zračnoj luci Dubrovnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteoalarm je za područje Dubrovnika i okolice izdao narančasto upozorenje, a prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda današnje temperature će biti od 2 do 7 stupnjeva Celzijusovih uz jaku do olujnu buru. 

Vjetrovitom vremenu prethodilo je nekoliko dana s jakim pljuskovima, uslijed čega je došlo i do zamućenja vode s izvorišta Omble, Palate, Ljute i Zavrelja. Kako su upozorili iz dubrovačkog Vodovoda, vodu je potrebno prije upotrebe prokuhati i pustiti da se istaloži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura u Makarskoj puše i do 110 km/h

Olujna bura koja puše na Makarskom primorju brzinom od 50-ak, a na udare i do 110 kilometara na sat i dalje ometa trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska, koji je od jučer u prekidu, doznaje se od Gradskog centra Osejava iz Makarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Makarskom području temperatura se spustila na pet Celzijevih stupnjeva, a na najvišem vrhu Biokova Svetom Juri jutros je izmjerena temperatura od minus 12 Celzijevih stupnjeva, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra, vozačima se preporuča pozornija vožnja na Jadranskoj magistrali (državnoj cesti D8) kod Baškog Polja kao i na cesti (broj 535) od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu.

Zbog poteškoća u prometu, autobusi iz pravca Zagreba kasne u dolasku u Makarsku 40-ak minuta, dok na međugradskim linijama prema Splitu i Dubrovniku voze redovito, informacija je makarskog Prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sva vozila zatvoren dio autoceste A1, u prekidu i katamaranske i trajektne linije 

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvoreni autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i u prekidu su neke katamaranske i trajektne linije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK), koji upozorava vozače i na zimske uvjete u Lici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene otvorena je samo za osobna vozila. Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog zimskih uvjeta u Lici je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.
Zbog radova na cestama zatvoren je GP Požane, obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Mali Lošinj-Rijeka i trajektna linija Sumartin-Makarska.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo