OPASNOST OD DELOŽACIJE / Omiljeni šibenski policajac ipak neće završiti na ulici na Staru godinu: sindikat poslao otvoreno pismo Orepiću

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

'Sindikat policijskih službenika napominje kako se radi o izrazito vrijednom policijskom službeniku u Šibeniku koji svoj posao obavlja časno i pošteno'

30.12.2016.
13:54
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Zbog slučaja šibenskog policajca Jure Teskere čija obitelj bi u subotu ujutro, na Staru godinu, trebala biti deložirana iz stana na Šubićevcu koji su dobili na privremeno korištenje, otvorenim pismom ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću obratio se u petak predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić. Ipak, to se neće dogoditi, kako neslužbeno doznajemo na Staru godinu jer zbog procedure to nije moguće ranije.

Teskera je, kao šibenski policajac i branitelj Domovinskoga rata, od Policijske uprave šibensko-kninske dobio na privremeno korištenje stan u šibenskoj četvrti Šubićevac u kojem živi sa suprugom i trojicom sinova, a deložacija se provodi uz obrazloženje da mu je država već obnovila obiteljsku kuću u Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o jednom od najpoznatijih šibenskih policajaca koji je kao kontakt policajac u centru grada često pohvaljivan radi predanog obavljanja posla te je svojim djelima godinama punio stupce hrvatskih medija. Godine 2012. dobio je radi svoje predanosti u uniformi i plaketu Grada Šibenika u nazočnosti tadašnjeg predsjednika države Ive Josipovića.

"Njegova kuća u Kijevu službeno se vodi kao obnovljena iako u naravi to nije tako te nije pogodna za stanovanje, a samim time je neuseljiva iz razloga što se nalazi u derutnom stanju. Po navodima Jure Teskere, za navedenu kuću država je isplatila novac za obnovu izvođaču radova i nadzorniku radova, ali su oni novce međusobno raspodijelili, dok radove na kući nisi završili. Isto tako, prema tvrdnjama Jure Teskere, više puta je upućivao žalbe, predstavke i prigovore raznim nadležnim institucijama, koje unatoč navedenom nisu poduzimale nikakve mjere i radnje, pa čak nisu niti izašle na teren, kako bi ispitali i utvrdili da kuća nije obnovljena, a samim time niti pogodna za stanovanje. Usporedo s tim, Teskera je zbog navedene činjenice više puta slao zamolbe za otkup stana u kojem se trenutno nalazi, na što je uvijek dobio negativan odgovor, odnosno nije mu  u konačnici odobren otkup navedenog stana", piše u otvorenom pismu sindikalista upućenom ministru Orepiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pušakrić navodi da iz svega proizlazi da se Teskera sa svojom obitelji, ukoliko bude deložiran iz stana, doslovce završiti na ulici sa svojom suprugom i troje djece.

"Sindikat policijskih službenika napominje kako se radi o izrazito vrijednom policijskom službeniku u Šibeniku koji svoj posao obavlja časno i pošteno, te da je među svojim sugrađanima i kolegama  izrazito cijenjen iz razloga što često samoinicijativno pomaže građanima u nevolji. Jure Teskera je također hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji je u njemu sudjelovao od prvog do zadnjeg dana te je osobnom požrtvovnošću doprinio u obrani Hrvatske", stoji u Puškarićevu pismu uz zamolbu ministru da se zauzme za Teskeru te da mu MUP produži vrijeme korištenja stana čiji je navodno MUP i vlasnik, dok se ne riješi nastala situacija sa završetkom obnove Teskerine kuće u Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, predsjednik tog sindikata traži da se ministar angažira oko utvrđivanja odgovornosti osoba koje su, kako kaže, evidentno zlorabile položaj i ovlast koja im je povjerena od strane države u obnovi kuće Jure Teskere u Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo