izvještaji o financiranju kampanje / Omjer uloženog i dobivenog: Most je svaki mandat 'platio' 62.000, a HDSSB čak 650.000 kuna

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Financijski izvještaj o financiranju promidžbe je pokazao da je Most u osvajanje svojih 19 mandata uložio nešto više od milijun kuna, Domoljubna koalicija je 59 mandata 'platila' 15 i po milijuna kuna, a HDSSB je za dva mandata potrošio milijun i 300 tisuća kuna

9.12.2015.
22:21
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo u srijedu je produžilo rok u kojem mu sudionici izbora za Hrvatski sabor moraju dostaviti financijski izvještaj o financiranju promidžbe sa svim sastavnim dijelovima te rok u kojem taj izvještaj moraju javno objaviti.

Financijski izvještaj potrebno je dostaviti DIP-u najkasnije do 15. prosinca, a javno objaviti najkasnije do ponoći, 30. prosinca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su to, između ostalih, već učinili Most, Domoljubna koalicija i HDSSB, a mi smo analizirali koliko su novca potrošili za svoje saborske mandate.

Možete voljeti ili ne voljeti Most, ali ako zbog ičega Most zaslužuje respekt onda je to sigurno omjer uloženih novaca i dobivenog rezultata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema financijskom izvještaju za troškove predizborne promidžbe, njhova profitabilnost veća je od Facebooka. 

U osvajanje svojih 19 mandata uložili su nešto više od milijun kuna, što znači da ih je jedan mandat stajao 62.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

(Vijesti.hr)

Za usporedbu, Domoljubna koalicija je za svojih 59 mandata uložila 15 i po milijuna kuna, dakle jedno mjesto u Saboru platili su 262 tisuće kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad najlošiji politički biznis su napravili u HDSSB-u, za svoja dva mandata potrošili su milijun i 300 tisuća kuna, dakle čak 650.000 kuna za jedno mejsto u Saboru. 

SDP-ova koalicija Hrvatska raste također je predala svoje financijsko izvješće, ali ga još nisu javno objavili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo