PROBLEMATIČNA ZASTUPNICA / Ona je Ivan Pernar i Željko Glasnović u jednoj osobi! 'Najgore od svega... Ona vjeruje u to što govori!'

Izludila je Jandrokovića, ali i Macana, a ne namjerava stati naredne četiri godine

30.7.2020.
22:20
VOYO logo

Predsjednik Republike koji govori o parastožeru, ne nosi masku i rukuje se s kim god stigne - postao je glavna oporba i Vladi i Stožeru - zajedno sa saborskom zastupnicom Karolinom Vidović Krišto.

Image
SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM /

Mogu li se i kako kazniti oni koji u zatvorenom ne nose maske? Pravni stručnjaci dali odgovor

Image
SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM /

Mogu li se i kako kazniti oni koji u zatvorenom ne nose maske? Pravni stručnjaci dali odgovor

Gospođa je jedina od 151 saborskog zastupnika koja ne nosi masku. Ima svoje epidemiologe koji joj kažu da su maske bezveze, iako nijedan epidemiolog u Hrvatskoj to nije rekao. Opominju je da stavi masku, nju to posebno ne dira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni o kome se ovih dana toliko ne priča kao o nekadašnjoj miss dijaspore, novoj heroini desnice, nasljednici IvanaPernara i Željka Glasnovića u jednoj osobi.

"Nije ni meni ugodno imati masku, ali ju moram imati jer na taj način štitim zdravlje drugih. Molio bih vas da i vi stavite masku. Na koji način se štitimo ako nosimo masku? Ja nisam epidemiolog i neću više polemizirati", rasprava je koju su 22. srpnja vodili predsjednik Sabora GordanJandroković i Vidović Krišto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednika Sabora nije poslušala, pa je s maskom još nismo vidjeli. U Sabor stiže s maramom kojom pokriva lice kada govori, a to je brojne podsjetilo na turske sapunice.

"Na deklaraciji tih maski piše da ne štite od covida 19. Na to su me upozorili i neki liječnici. Imamo liječnike i epidemiologe koji govore da maske ne štite, pa tren u saboru govore da bi trebalo, tren da ne. Ako postoji neka preporuka objasnite mi zašto bi je trebala poštivati. Jandroković je izgubio živce i samo ponavljao stavite masku, stavite masku", govorila je pak 23. srpnja Vidović Krišto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karolinu Vidović Krišto ne razumije ni ministar zdravstva Vili Beroš, ali maramu je čak pohvalio.

"Ne, noseći masku šaljemo jednu poruku koju ja ne mogu razumjeti. Međutim moram primijetiti da je gospođa zastupnica nosila maramu to je donekle dobra zamjena. Prozirna marama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I jučer je Karolina Vidović Krišto uzrujala GordanaJandrokovića.

"Zamolio bih zastupnicu Vidović Krišto da stavi masku. Zato što smatram da niste solidarni sa svih ostalih 150 zastupnica i zastupnika, zato što ne poštujete preporuke državnih tijela niti preporuke Predsjedništva Hrvatskog sabora – ponovno vas molim da stavite masku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ostala dužna...

"Ne vidim zašto bih je nosila i nisam dobila ni jedno obrazloženje zašto bi trebala nositi masku. Ja u Saboru nisam htjela izazvati nikakav bunt, ali ne dozvoljavam da se vrijeđa zdrav razum. To ne dopuštam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samo nekoliko nastupa u Saboru privukla je veliku pozornost. Na Markov trg je stigla kao nezavisna kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta, a osvojila je pet i pol tisuća preferencijalnih glasova. U fokus javnosti često je dospijevala zbog svojih stavova o pobačaju, Drugom svjetskom ratu, i kad je kao novinarka javne televizije ugostila autora knjige "Jasenovac radni logor". U svom predizbornom programu isticala je kako se bori protiv institucionaliziranja pedofilije.

"Vidović Krišto je netko koga je teško komentirati, a ostati u razumnim gabaritima pristojnosti. I još uvijek nisam vidio konkretan i suvisli prijedlog. Vidio sam samo jako puno komentara koje ona iznosi od kojih jako puno njih nije utemeljeno. Ona stalno traži neki dodatni razlog da bi se negdje bunila, protestirala protiv nečega", smatra politički analitičar ZlatkoPucarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz takta je u HRT-ovoj emisiji izbacila i političkog analitičara Krešu Macana kojeg je prozvala zbog nekadašnje suradnje s premijerom Plenkovićem. Napustio je studio i nazvao ju spodobom.

"Smatram da mi kao intelektualci ne bi smjeli davati podršku takvoj osobi koja govori laži. Ostajem kod svega što sam rekao i opet bih ponovio. Ne želim se za ništa ispričati", kazao je Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog neposluha prema predsjedniku Sabora brojne je podsjetila na Ivana Pernara, a po stavovima na Željka Glasnovića.

"Retorički nije daleko, neće imati jugozomboide, ona je tu puno rafiniranija, međutim, ni ona neće imati konkretne prijedloge", tvrdi Pucarić, a nadovezao se Macan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je ženski Glasnović i ona je preuzela tu poziciju znajući da će dobiti pažnju. Što je najgore, ona u sve to vjeruje", tvrdi Pucarić.

Iako ne vjeruje da maska pomaže, po svemu sudeći, morat će je staviti jer je predsjednik Sabora najavio da će baš zbog nje to postati obaveza...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo