tragedija u splitu / Opara opravdavao svoj status o trostrukom ubojstvu: 'Htio sam smiriti građane'

'Grad Split je i dalje među gradovima s najmanje kriminala', kazao je Opara

13.1.2020.
10:45
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na konferenciji za medije dao je izjavu u povodu trostrukog ubojstva koje se dogodilo u subotu u Splitu.

"Svi smo pod traumom događaja koji je nezabilježen u zadnjih desetljeća. Podsjetio nas je na vremena koja želimo ostaviti za sobom. Grad Split je i dalje među gradovima s najmanje kriminala", kazao je Opara na početku konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Splita se zahvalio policiji i rekao kako se Split ne smije stigmatizirati. 

"U Splitu se sigurno može šetati i tako će biti i dalje. Sigurnost je nešto što možemo čuvati za svoju djecu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se osvrnuo na svoju objavu na Facebooku u kojoj je napisao da je ubojica uhićen, ali prije službene potvrde policije: "Bila je točna i pravodobna. Napravio sam to u interesu građana. Kako bih im vratio mir". 

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je policiju za koju je ustvrdio da je sukladno svojim ovlastima odradila posao i kako su u manje od tri sata riješili problem.

Trostruko ubojstvo u Splitu u ponedjeljak je komentirala i predsjednica na odlasku Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osuđujem svaku vrstu nasilja. Neprihvatljivo je da pojedinci 'uzimaju pravdu u svoje ruke', ali je isto tako neprihvatljiva sporost i neučinkovitost pravosuđa. Moramo pravosudni sustav i sustav progona organiziranog kriminala učiniti učinkovitijim, kako bi se građani osjećali sigurni i zaštićeni", napisala je Grabar-Kitarović na Twitteru.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo