teniska akademija / Opatijske gimnazijalce trenirat će legendarni Nikola Pilić! 'Upoznati takvu legendu je odlično'

Ideja ove priče realizirana je s ravnateljem Opatijske Gimnazije Eugen Kumičić

7.10.2021.
7:00
VOYO logo

Učiti od trenera o kojem sanjaju vrhunski tenisači - to nije više san za opatijske gimnazijalce. Ponuđena im je slobodna aktivnost - treniranje uz jednog od najboljih trenera - Nikolu Pilića koji je u 44 godine među prvih sto doveo njih 39.

Jedan je od najzaslužnijih za uspjehe Novaka Đokovića, a posljednjih godina živi u Opatiji, gdje je pokrenuo tenisku akademiju.

Nikola Pilić kao trener maturanata, od kojih je većina prvi put primila reket u ruke.

''Ja mislim da nisu svjesni tko sam, ali to nije niti važno. Ja se ne pravim puno važan, ali pokušam im bar one osnovne stvari da kažem'', rekao je Nikola Pilić, bivši tenisač i trener.

Tenis možda za sada ne znaju igrati, ali itekako znaju od koga imaju čast učiti.

''Jedan od najvećih hrvatskih trenera u tenisu i jedan od najboljih igrača u Hrvatskoj, tako da mi je jednostavno stvarno čast da sam izabrao ovu aktivnost i uživam'', kazao je Petar Abramović, učenik Gimnazije Eugena Kumičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zvijezda u usponu /

Slučaj Osaka. Iva Majoli za Direkt. 'Premalo o tom pričamo. To je prisutno među puno sportaša'

Image
zvijezda u usponu /

Slučaj Osaka. Iva Majoli za Direkt. 'Premalo o tom pričamo. To je prisutno među puno sportaša'

''Tako neku legendu upoznat, iz bilo kojeg sporta, trenirali ga ili ne, tako da je ovo odličan osjećaj'', izjavila je Paula Perić, učenica Gimnazije Eugena Kumičića.

''Pozitivna je stvar da mladi ljudi se žele da se bave sportom. To je nešto što je najbolje. Inače u Hrvatskoj mislim da taj procent nije baš najveći'', rekao je Pilić.

Piliću je desna ruka trener Ivor Eržišnik. Ideja ove priče realizirana je s ravnateljem Opatijske Gimnazije Eugen Kumičić. A ništa od ovoga ne bi bilo da nije i profesora tjelesnog.

''Mislim da je to neprocjenjivo. Tako da, meni je ovo na kraju balade, ja već 38 godina radim. Tako da ovi maturanti i ova izborna nastava zbilja su mi na određen način, reći ću, kruna karijere'', izjavio je Damir Kuvačić, profesor tjelesnog.

''Drago mi je da nam je škola omogućila s ovakvim velikanom trenirati. Mislim da je tenis jedan jako zanimljiv i lijep sport'', kazao je učenik Fran Topolnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno uz privilegiju treniranja s Nikolom Pilićem. Njegova sportska veličina- igrao je na svim svjetskim teniskim terenima. Njegova ljudska veličina – s jednakim žarom znanje prenosi opatijskim gimnazijalcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo