Do sad neviđeno / Općina prodala državno zemljište: 'S tim novcima mogli smo 8 godina besplatno osigurati jaslice i vrtić za svu djecu…'

Ovo će, kaže novi načelnik, stopirati investicije i razvoj općine i dodaje da su državi zbog sličnog poteza bivše vlasti već platili 125 tisuća kuna

23.2.2022.
22:00
VOYO logo

Općina je prodala tuđu zemlju. Ali ne bilo čiju, već državnu. Priča stiže s Krka, a optužbe na račun bivše vlasti iznosi aktualna. Punat mora u državnu kasu uplatiti milijune.

"Tu se nalazi 3182 metra kvadratnih, koja je bivša vlast općine Punat prodala po cijeni od 730 kuna, a ustvari svo ovo zemljište nije stvarno vlasništvo Općine Punat već po državnom odvjetništvu to je stvarno vlasništvo Republike Hrvatske", rekao je Daniel Strižić, načelnik Općine Punat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato županijsko državno odvjetništvo sada od Općine traži dva milijuna i tristo tisuća kuna plus kamate od 5,49 % na godinu. Rok za uplatu u državnu blagajnu je 90 dana.

"S tim novcima mogli smo 8 godina besplatno osigurati jaslice i vrtić za svu djecu, mogli smo sljedećih 13 godina plaćati božićnice, odnosno davati božićnice umirovljenicima, mogli smo izgraditi 80-ak novih komunalnih vezova, urediti zgradu tzv. Stare škole u Staroj Baški", kaže Strižić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će, kaže, stopirati investicije i razvoj općine i dodaje da su državi zbog sličnog poteza bivše vlasti već platili 125 tisuća kuna, a tvrdi - bit će toga još, u vrijednosti oko pola milijuna kuna.

Image
zgrada koja je posvađala zadrane /

Država daje jednu od najljepših zgrada u Zadru Crkvi. Stručnjakinja: 'Mislim da taj prostor treba vratiti građanima'

Image
zgrada koja je posvađala zadrane /

Država daje jednu od najljepših zgrada u Zadru Crkvi. Stručnjakinja: 'Mislim da taj prostor treba vratiti građanima'

"Na gruntovnici, u vlasništvu Općine Punat trebali su provjeriti što je bilo sa datumom 1991. godine, oni to možda nisu provjeravali ili su provjeravali pa bi stavili u ladicu taj dokument, ja vam ne znam, ali znam da je izgubljen novac i sad ga Općina mora vratiti. U tom dokumentu bi pisalo da je to u vlasništvu Republike Hrvatske", rekla je nezavisna vijećnica Iva Šulina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od devetero vijećnika, pet ih je iz redova PGS-SDP i svi su iz bivšeg saziva, a četvero je novih, nezavisnih vijećnika.

Ni bivši načelnik ni općinski vijećnici koji su u prošlom mandatu dizali ruke za prodaju zemljišta, pred našu kameru nisu htjeli stati. Bivši načelnik Marinko Žic, koji je obnašao dva mandata, šalje nam pisani odgovor i najavljuje više informacija idući tjedan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odbacujem svaku odgovornost i štetu po proračun Općine Punat koju mi moj nasljednik na čelu Općine pripisuje. U navedenom slučaju nitko nije oštećen, nitko neće i ne može biti oštećen, a vjerujem da će Općina Punat, kao i za vrijeme dok sam ja bio načelnik, postupiti prema propisima", kazao je.

Nasljednik kaže da će postupiti po propisima i sve prijaviti DORH-u i USKOK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo