bojkot u rovišću / Općina Rovišće pokazala da se u isto vrijeme može voljeti i HDZ i Milanović: 'On je naš predsjednik i normalno da je dobrodošao'

Načelnik je priznao da je poziv upućen prije nego što je predsjednik u posljednjoj rundi izvrijeđao HDZ, te da ga vjerojatno ne bi ni pozvao

27.4.2022.
20:35
VOYO logo

Kad su pozvali predsjednika na obilježavanje obljetnice osnutka općine, u Rovišću nisu ni sanjali kakva ih drama ih očekuje.

Dva HDZ-ovaca, župan i izaslanik predsjednika sabora otkazali su dolazak, a načelnik se pokajao zbog poziva. Ali, Milanović ih nije napao, nego je lokalnu vlast pohvalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se u isto vrijeme može voljeti i Milanović i HDZ pokazali su u općini Rovišće.

HDZ-ov načelnik u Rovišću vlada već 17 godina, oporbe nema, a svaki deseti stanovnik općine član je vladajuće stranke.

„Mi stranački ne moramo biti istomišljenici, ali on je naš predsjednik i normalno da je dobrodošao“, izjavio je Miroslav Tomić iz Rovišća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava drama nastala je uoči rođendana općine. Zbog Milanovića, proslavu su bojkotirala dva HDZ-ovca, izaslanik predsjednika sabora, ali i bjelovarsko-bilogorski župan.

Image
O ekonomiji i teškim drogama /

Milanović: 'Što imaš više novaca, ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu, jači si i neovisniji'

Image
O ekonomiji i teškim drogama /

Milanović: 'Što imaš više novaca, ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu, jači si i neovisniji'

„Držim da bi se cijelo naše društvo trebalo distancirati od tog čovjeka koji svakodnevno laže, vrijeđa, širi mržnju i razdor među nama. Ja još uvijek čvrsto vjerujem da je naša budućnost vedra, a da je on samo jedna tužna epizoda“, poručio je Marko Marušić (HDZ), župan bjelovarsko-bilogorski.

Načelnik je priznao da je poziv upućen prije nego što je predsjednik u posljednjoj rundi izvrijeđao HDZ, te da ga vjerojatno ne bi ni pozvao. Ipak, čini se da su pronašli zajednički jezik. Umjesto očekivanog napada, od Milanovića – pohvale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dići proračun na 24 milijuna kuna je vrlo teško i kada sam vidio zgradu Općine, prvo pitanje koje sam vam postavio – tko je to platio, jesu li Europski fondovi, i kažete da jesu. To je bit priče“, kazao je predsjednik Zoran Milanović.

„U Općini Rovišće bila je samo jedna lista i ja nisam imao protukandidata, i često se ljudi pitaju zašto je to tako, ovo je najveća općina u županiji, ali razlog tome je naše zajedništvo“, kaže Slavko Prišćan (HDZ), načelnik Općine Rovišće.

Nakon svečane sjednice za izjave nisu bili raspoloženi ni predsjednik, ni načelnik, ali ni vijećnici. Previše je ovo drame bilo i za stanovnike općine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Meni je to iskreno kao dječja priča i dječja svađa. Tako se djeca ne svađaju, a oni se svađaju. Meni je to sramotno za ljude od toliko godina da se tako ponašaju, da ne mogu sjest za stol i dogovoriti stvari kako treba za dobrobit ljudi“, rekla je Valentina Čoklo iz Rovišća.

Zbog retorike prema njemu i HDZ-u, Plenković je objavio bojkot predsjednika, no čini se kako to nisu svi poslušali.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo