MALENI JONA / Operiran dječačić zbog kojeg se ujedinila Hrvatska! Majka za RTL: 'Još je na aparatima, ali stabilan'

Liječnici su uspjeli, umjesto da ugrade umjetnu, iskoristiti postojeću arteriju kako bi Jona dobio neometan protok kisika

7.11.2020.
20:45
VOYO logo

Maleni Jona, dječačić star tek 21 dan, uspješno je operiran jučer poslijepodne u bolnici za srčane bolesti u Linzu. 

Sve bi to bilo nemoguće bez vaše pomoći i prikupljenih više od milijun kuna donacija. Jer samo operacija rijetke srčane mane i smještaj iznosili su više od 500 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stabilno je

Točno tjedan dana nakon odlaska iz KBC-a Zagreb prema bolnici za srčane bolesti u Linzu, obavljena je operacija Jonine rijetke srčane mane. Sve nade roditelji su polagali u stručnost austrijskih liječnika. 

"Trenutno je stabilno. Još uvijek je na aparatima, znači prima pomoć za disanje, lijekove za funkcioniranje organizma i srca. To će s vremenom smanjivati, ovisno o njegovom stanju", kazala je Jonina majka Dajana Kiš

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Jona je stabilno /

Roditelji malog Jone za RTL: 'Operacija bi mogla biti ranije, bilo je problema s uplatom'

Image
Jona je stabilno /

Roditelji malog Jone za RTL: 'Operacija bi mogla biti ranije, bilo je problema s uplatom'

Operacija je trajala 9 sati

Operacija je trajala 9 sati, dva sata dulje od predviđenog. Liječnici su uspjeli, umjesto da ugrade umjetnu, iskoristiti postojeću arteriju kako bi Jona dobio neometan protok kisika u srce. Također, ugrađen mu je i srčani zalizak od teleta koji će morati promijeniti kad odraste. Prema riječima liječnika, Jona bi uskoro mogao put Zagreba.

"Do daljnjeg ćemo ostati u Linzu. U troškove operacije je predviđen i oporavak u trajanju četiri tjedna. Jedan tjedan intenzivne njege i tri tjedna na intenzivnom odjelu", rekao je Jonin otac Željko Kiš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za liječenje prikupljeno milijun kuna

Zahvaljujući ljudima u Hrvatskoj, ali i šire, u samo nekoliko dana prikupljene su donacije od najmanje milijun kuna za Jonino liječenje. Roditelji su složni - učinili smo pravu stvar. 

"Cijelu ovu situaciju bi ponovili. Znači, sve postupke od prvog dana kada smo saznali problem sa srcem, razgovor s liječnikom i naša odluka da idemo u Linz, da sakupimo pomoć jer smo vidjeli, odnosno svakim danom smo sve uvjereniji, a i vidimo da je to bila ispravna odluka, da nije trebalo čekati", rekao je Željko Kiš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovo neće biti posljednji susret Jone s bolnicom u Linzu. Još neko vrijeme će morati dolaziti na redovite, mjesečne kontrole. Mala je to cijena lijepe priče ovog hrabrog dječačića koji je danas napunio 21 dan, a pred njim je, zahvaljujući svim dobrim ljudima oko njega - čitav život.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo