zbog BiH, Švedske, Finske... / Opet rat dvaju brda! Milanović opleo po premijeru i rekao: 'Mali sam i sebični državnik i brinem o narodu'

Image
Foto: RTL

Predsjednik i dalje inzistira da se ulazak uvjetuje izmjenom izbornog zakona u BiH

18.5.2022.
20:00
RTL
VOYO logo

Upravo zbog zahtjeva Finske i Švedske te turske blokade izvanrednu konferenciju za mediju sazvao je predsjednik Milanović.

Na Pantovčaku se tako moglo čuti, da se trebamo ugledati u Tursku, a predsjednik je premijera optužio za hiper-servilnost preko koje želi do budućih pozicija u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put je najavio da će veleposlaniku Mariju Nobilu, koji će predstavljati Hrvatsku na NATO samitu u lipnju, naložiti da glasa protiv primanja Finske i Švedske.

Predsjednik i dalje inzistira da se ulazak uvjetuje izmjenom izbornog zakona u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam mali, sebični hrvatski državnik i uopće me ne zanima u situaciji kada mom narodu prijeti požar i stanje ljudskih prava Kurda, dakle. u toj situaciji me ne zanima. Kao što je govorio Otto von Bismarck o njemačkim grenadirima tako ja sada govorim o Finskoj i Švedskoj. Dakle, meni je zanoktica Hrvata, pa ako hoćete i Srba i Bošnjaka ako hoćete u BiH važnija deset puta od Finske", rekao je Milanović.

Image
DIREKT ISTRAŽUJE /

Milanović bi referendum o ukidanju Ustavnog suda, ljevica o pobačaju. Inicijativa ima, zašto ne prolaze?

Image
DIREKT ISTRAŽUJE /

Milanović bi referendum o ukidanju Ustavnog suda, ljevica o pobačaju. Inicijativa ima, zašto ne prolaze?

Komentirao je i kakav manevarski prostor ima i što će naložiti veleposlaniku Nobilu. "On može napraviti bilo što, njemu na savjest. Od mene će dobiti instrukciju. Koju? To da bude protiv dok se problem ne riješi. To da sam predlagao zajednički dogovor, prema hrvatsku Ustavu, koordinaciju i usklađivanje vanjske politike što je premijer ignorirao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je s jedne strane i loše, s druge strane i dobro da vidimo kako funkcioniraju prave države, a kako funkcioniraju države koje vode atonični, sebični karijeristi koji isključivo razmišljaju o sebi. I očekujem da me demantira, da kaže javno, kao što javno prepričava svoje razgovore i zulum koji provodi nad državnom odvjetnicom, da kaže javno: 'ja Andrej Plenković nemam nikakvih želja, ja ostajem ovdje do kraja', koliko god to patetično i dramatično zvučalo. Dakle, ja se ne pokušavam ugraditi na mjesto visokog predstavnika za vanjsku i sigurnosnu ili na mjesto predsjednik Europskog vijeća", kazao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo