NOVI PARTNERI / Oporba Bandića dočekala kritikama: 'Što će on, kao Mamićev prijatelj, u Splitu?'

Nakon što su obojica izbačena iz SDP-a, Ivo Baldasar i Milan Bandić - gradonačelnici najvećih gradova u Hrvatskoj, sjevera i juga, potpisali su sporazum o suradnji na lokalnim izborima

13.6.2016.
18:53
VOYO logo

Da Milana Bandića u Splitu većina povezuje uglavnom s Dinamom i ZdravkomMamićem - svjestan je i Ivo Baldasar. No, kritičarima poručuje:

"Neka prvo dokažu Mamiću što treba biti dokazano. To nije važno, to je suradanja dva grada. Mislim da se radi o zločestim insuacijama političkih protivnika. Mislim da će ljudi prepoznati da se ovdje radi o suradnji sjevera i juga", tvrdi Ivo Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što centrala u Zagrebu odlučila preko noći raspustiti splitski SDP i izbaciti ih iz stranke, Baldasar je suočen sa novim neprijateljima. Novim, ali i starim.

"U manadatu Ive Baldasara u protekle tri godine nije bilo ni rada ni solidarnosti. Prema tome, ne znam što netko sklapa dogovor s nekim s čijim se ni nazivom ne slaže", kritičan je predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na prošlim izborima ta stranka je bila u koaliciji sa 14 drugih stranka i osvojili su 583 glasa. Tako da ne vidim tu sinergiju. I pitam se koja je poruka Baldasara građanima Splita", kaže povjerenik splitske Gradske organizacije SDP-a Darko Parić.

Politički analitičari ne vide koja bi to politička korist mogla biti za Baldasara, ali im je jasno, kažu, koji je cilj Milana Bandića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako bi pokušao dobiti podršku u barem još jednom velikom gradu i tako steći dovoljno glasača da se na nacionalnoj razini vidi neki rezultat", objašnjava politički analitičar IvanRimac.

Hoće li tog rezultata biti odlučit će birači - vremena za uvjeravanje ima do svibnja iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo