sdp protiv svih / Oporba zgrožena Bernardićevim potezima: je li to novi put SDP-a u privlačenju birača?

Davor Bernardić se odlučio razračunati s IDS-om, Glasom, Mostom, Živim zidom - ukratko sa svima

30.3.2018.
18:38
VOYO logo

Davoru Bernardiću odlično ide ono što ni Andreju Plenkoviću nije baš pošlo za rukom. Uspio je razjediniti oporbu. "Kad sam prvi put to čula mislila sam da je možda riječ o zabuni", kazala je Anka Mrak Taritaš, predsjednica GLAS-a.

"Šef opozicije treba  trebao bi okupljati i u tom kontekstu ne mogu razmijeti jučerašnju poruku", kazao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a. Ne samo da ne razumiju. Mnogi su i ljuti. "Ono što nisam čuo da se Amsterdamska nije jasno ogradila o koaliciji s HDZ-om. Razotkrio se i IDS, Miletić je izgleda postao glasnogovornik Plenkoviću", kazao je Bernardić 28.3.2018. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amsterdamska koalicija na sve to odmahuje rukom. "Dosta su zbunjuće ove izjave. I što smo mi rekli želimo snažni liberlni lijevi blok koji RH treba. Treba nam jasna i konstruktuivna oporba", kazaoa je Renato Krulčić, potpredsjednik IDS-a.

A s Bernardićem na čelu ne izgleda takva. Osim što je uzdramao vlastiti položaj među partnerima, uspio je i šokirati vlastite redove kojima u pismu ponavlja optužbe na račun drugih stranaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Bernardić ne želi pojašnjavati svoje izjave. Napadom na opozcijske stranke iznenađeni su čak i ljudi bliski njemu. Mnogi SDP-ovci ne žele pred kamere u strahu da ih ne snađe sudbina Miranda Mrsića.

Novi smjer u SDP-u kroje novi tajnik Vukas i savjetnik za marketing Jagodić. Iz prozvanih stranka kažu da ih ne bi začudila velika koalicija. Tumače da se spremnost da zajedno sjednu za stol, čula i od HDZ-a i od SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što će biti dalje vidjet ćemo, ali Potez šefa najveće oporbene stranke je nerazumljiv da napada koaliciju stranaka koje su rekle da su lijevo i od centra lijevo", tvrdi Mrak Taritaš.

U Živom zidu kažu da svađama u oporbi mjesta nema. I pozivaju na zajedničku akciju. "Da skupimo većinu da svrgnemo korumpiranu ministricu Dalić, Marića i sve koji rade protiv interesa građana", kazao je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se oporba  nadmeće među sobom, zasad razloga za trljanje ruku ima samo Plenkovićev HDZ.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo