borba za život / Optimizam kao vodič ka ozdravljenju: ovi hrabri borci su dokazali da je pozitivan stav najbolji lijek protiv raka

'Nisam klonula, nisam klonula duhom, nisam pakala, jednostavno to je došlo i to će otići. Nakon 12 godina ja sam vedra, vesela, razigrana, raspjevana žena'

5.11.2016.
19:06
VOYO logo

Oni su bili pacijenti kojima je život ovisio o brzini zdravstvenog sustava, ali i volji za život. I bez glasa - pjevaju. Nakon borbe s tumorom grla izgubili su glasnice i ugradili govorne proteze. Pjesma ih je spasila i oni su sada: 

"Brodolomci u istom čamcu, imaju zajedničkog neprijatelja  i moraju se snaći kako ga prevladati", kaže Miloš Manestar koji je pobijedio rak grla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevladati opaku bolest - to je već 50- godišnja misija Hrvatske lige protiv raka. U to vrijeme udruga je pokrenula današju Kliniku za tumore KBC Sestre milosrdnice, ali i mnoge humanitarne i zdravstvene akcije. 

"Određenim metodama, oblicima liječenja može polučiti razmjerno dugi žvot nakon otkrića zloćudne bolesti i nakon liječenja", ističe Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zna to i Ljerka. Prvi put je pobijedila rak dojke prije 12 godina, sad se bori s još jednim. 

"Nisam klonula, nisam klonula duhom, nisam pakala, jednostavno to je došlo i to će otići. Nakon 12 godina ja sam vedra, vesela, razigrana, raspjevana žena", kaže Ljerka Jazbec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer pozitivan stav je najbolji lijek protiv raka. Ove hrabre žene poručuju: nemojte se zatvoriti u sobu i očajavati. 

"Dijagnoza, koliko god bila teška u tom trenutku, nije konačna. Nije presuda. Danas su karcinomske bolesti kronične bolesti. To vam je isto kao kad odlučite hoćete li živjeti ili nećete li živjeti. Ako izaberete život onda znate da sve što on nosi, i dobro i zlo - lakše ćete preći", poručuje Dobrila Krivec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I svi ovi ljudi su to napravili jer znaju da jedino tako - mogu naprijed.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo