STANIĆ NIJE ZADOVOLJAN / 'Optužnica je dokaz vjerodostojnosti onoga što sam govorio o pljački stoljeća'

Image
Foto: Davor Puklavec/Filip Brala/PIXSELL/RTL

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić nije zadovoljan sporošću DORH-a jer, kaže, od 2009. podnosi kaznene prijave i javno govori o imenima i prezimenima i konkretnim nedjelima

5.6.2015.
16:20
Davor Puklavec/Filip Brala/PIXSELL/RTL
VOYO logo

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić ustvrdio je u petak da je podizanje optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete dokaz vjerodostojnosti onoga što je dosad govorio o "pljački stoljeća" u cestogradnji, istaknuvši da se u optužnici radi o "sitnišu" u odnosu na stvarne razmjere pljačke.

"Ovo podizanje optužnice dokaz je vjerodostojnosti svega što sam dosad govorio o pljački stoljeća u cestogradnji u resoru Božidara Kalmete. To je razlog što svakako možemo biti zadovoljni, jer se krenulo s mrtve točke", rekao je Stanić Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije zadovoljan sporošću DORH-a jer, kaže, od 2009. podnosi kaznene prijave i javno govori o imenima i prezimenima i konkretnim nedjelima.

"Napokon je došao samo jedan slučaj i mislim da se ovdje radi o sitnišu u odnosu na razmjere pljačke koja se dogodila. S te strane ne možemo biti zadovoljni, zakašnjela pravda je praktički nepravda. Mnogi ljudi su u međuvremenu stradali zbog toga što DORH nije na vrijeme odradio svoj posao", naglasio je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da su u DORH-u na vrijeme odradili taj posao, ja ne bih prošao 50-ak ročišta kao optuženik i ne bih izgubio nekoliko sudova i doživio svu onu štetu jer sam govorio istinu", dodao je.

Stanić je više puta u medijima kao glavne krivce za prijevaru i pljačku pri izgradnji dionica autoceste prozivao Kalmetu i njegova državnog tajnika Zdravka Livakovića, nakon čega ga je Kalmeta tužio za klevetu i zatražio naknadu štete od jedne kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok je u petak podigao optužnicu protiv Kalmete, kojom ga tereti da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) radi izvlačenja višemilijunskih iznosa iz tih državnih kompanija.

Uskokovom optužnicom, uz Kalmetu je obuhvaćeno još 12 okrivljenika, među kojima su njegovi najbliži suradnici iz ministarstva - bivši državni tajnik te predsjednik Nadzornog odbora HAC-a Zdravko Livaković i državni tajnik Milivoj Mikulić koji je također bio u upravi HAC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među optuženima je i bivši financijski direktor HAC-a Josip Sapunar, koji je Livakovića i Mukulića prokazao kao osobe kojima je nosio novac što su ga HAC-ovi podizvođači uplaćivali na austrijski račun češke tvrtke Remorker International Igora Premilovca.

U optužnici se spominje i bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, te direktori građevinske tvrtke Viadukt Ivan Berket i Damir Kezele i direktor tvrtke Zagorje Tehnobeton Miroslav Bunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo