osude sa svih strana / ORaH i zagrebački ogranak HSLS-a pridružili su osudi napada na LGBT zabavu u Zagrebu

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Zatražili su od policije brzu i učinkovitu istragu toga nasilja iz mržnje ali i da poduzmu sve mjere kojim će osigurati mir i sigurnost LGBT osobama u Zagrebu

13.2.2017.
7:00
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo
Image
BORBA PROTIV MRŽNJE /

Organizira se prosvjed zbog napada: 'Ne dopustimo da nam ekstremisti i fundamentalisti preotmu domovinu'

Image
BORBA PROTIV MRŽNJE /

Organizira se prosvjed zbog napada: 'Ne dopustimo da nam ekstremisti i fundamentalisti preotmu domovinu'

Stranka ORaH i zagrebački ogranak HSLS-a pridružili su se priopćenjima osudi napada suzavcem na LGBT zabavu u zagrebačkom klubu "Super Super" i zatražile od policije brzu i učinkovitu istragu toga nasilja iz mržnje ali i da poduzmu sve mjere kojim će osigurati mir i sigurnost LGBT osobama u Zagrebu.

Hrvatska bi morala jasnije preuzeti standarde zaštite ljudska prava svojih građana, a pojave iskazivanje mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima LGBT zajednice ne čini Hrvatsku demokratskom europskom državom, kaže se u priopćenju ORaH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedniku Vlade zamjera da je u Twitter izjavi izbjegao napomenuti da se, kako tvrdi ORaH, radi o izravnom napadu na LGBT zajednicu te ta stranka smatra kako to ne ulijeva povjerenje da će se aktualna vlast dovoljno suprotstaviti sličnim zločinima iz mržnje.

Zagrebački HSLS ocjenjuje da je napad suzavcem na LGBTIQ party potvrda da je na potrebno osnaživati zajednice na državnoj i lokalnoj razini za borbu za prava najosjetljivijih skupina kao što su rodno i spolno različite zajednice, homoseksualnih, lezbijskih, biseksualnih i transseksualnih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osudi napada pridružila se i udruga Europska mladež.

Hrvatska Vlada najoštrije je u nedjelju osudila incident u zagrebačkome noćnom klubu u Trnju, istaknula je da će se odlučno suprotstaviti svakom obliku nasilja i govora mržnje, te očekuje da se što prije pronađu počinitelji i utvrdi njihova odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada Republike Hrvatske odlučno će se suprotstaviti svakom obliku nasilja i govora mržnje, rasne, vjerske i spolne diskriminacije u borbi za jednakost, ljudsko dostojanstvo i sigurnost svih naših građana", stoji u vladinu priopćenju.

Istaknuto je da Ministarstvo unutarnjih poslova provodi izvide i poduzima ostale, zakonom propisane radnje, nakon kojih će javnost izvijestiti o motivima i načinu na koji je napad počinjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada očekuje i da se što prije pronađu počinitelji i utvrdi njihova odgovornost.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo