Keller razočaran / ORaH-ov eurozastupnik Škrlec zatražio ispisivanje iz stranke: 'Pasivni su!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezadovoljan radom i pasivnošću ORaH-a prema problemima hrvatskog društva, europarlamentarac Davor Škrlec zatražio je ispisivanje iz stranke

15.4.2016.
15:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

ORaH-ov zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec podnio je u petak zahtjev za ispis iz članstva te stranke, nakon čega će postati neovisni predstavnik građana, a kao razlog navodi nezadovoljstvo radom i pasivnošću ORaH-a prema problemima hrvatskog društva.

"Zanemarivanje gorućih problema hrvatskih građana te loše upravljanje strankom dovelo me do teške odluke o konačnom izlasku iz ORaH-a. Stranka koju sam od samoga početka nesebično gradio i promicao u Hrvatskoj, ali i u Europi, izgubila je svoj kredibilitet i povjerenje građana. Vrijednosti koje su u početku njezinog nastanka bile srž našeg djelovanja, sada su samo prazne riječi na papiru", priopćio je u petak Škrlec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi kako su nedavni unutarstranački izbori provedeni ishitreno bez poštivanja odredbi Statuta te bez demokratskog sučeljavanja i primjerenog predstavljanja kandidata, čime su mjesta u ključnim tijelima stranke ostala nepopunjena. Također, prvi potezi novog vodstva nisu išli u smjeru poštivanja Statuta i transparentnosti rada.

"Zbog takvog razvoja situacije, pojedini novoizabrani predstavnici ubrzo su podnijeli ostavke i napustili stranku", tvrdi Škrlec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjeća da je ORaH donosio sektorske politike u suradnji s građanima, stručnjacima i civilnim društvom, putem javnih tribina i rasprava, a pokrivale su ključna područja hrvatskog društva. 

"Budući da je stranku napustila većina članica i članova osnivača, zbog izostanka povezanosti i suradnje s civilnim sektorom kao ključnim partnerom u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, moj rad nastavljam kao nezavisni član Kluba zastupnika Zelenih/ESS-a u Europskom parlamentu", ističe u priopćenju Škrlec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik ORaH-a Luka Keller rekao je da Škrlecov potez nije neočekivan, ali je nekorektan.

"Škrlec je izborio mandat u Europskom parlamentu kao drugi na listi - od 89.000 preferencijalnih glasova tadašnja predsjednica ORaH-a Mirela Holy je osvojila 60.000 glasova, a Davor Škrlec 2.000 glasova. I on će sada s tih 2.000 preferencijalnih glasova još tri godine sjediti u Bruxellesu sa 7.000 eura plaće i 7.000 eura budžeta za rad svojeg Ureda, a od toga ORaH-u neće davati ništa", izjavio je Keller Hini dodavši kako je Škrlec mjesečno davao ORaH-u 1.200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Škrlec se prikazuje kao veliki demokrat i ljubitelj održivog razvoja, a u ovom trenutka kada ga najviše trebamo da bude naš europarlamentarac i kada ima punu podršku, on izlazi iz stranke", razočaran je Keller sa Škrlecovom odlukom.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo