RTL DOSJE / Orepić o slučaju 'Ćelić': 'Policajac koji je dao snimku je heroj, a ne zločinac. Treba ga odlikovati!'

Ovog tjedna suspendiran je zadarski policajac Dragan Števanja kojeg je MUP suspendirao jer sumnja da je upravo on RTL-u dostavio snimku prebrze vožnje drugog čovjeka policije Josipa Ćelića

24.11.2019.
21:53
VOYO logo

Bivši ministar unutarnjih poslova, saborski zastupnik i predsjednički kandidat Vlaho Orepić u RTL Dosjeu RTL-a Danas govorio je o slučaju ''Ćelić''. 

Ovog tjedna suspendiran je zadarski policajac Dragan Števanja kojeg je MUP suspendirao jer sumnja kako je upravo on RTL-u dostavio snimku jurnjave drugog čovjeka policije Josipa Ćelića kojeg policija nije sankcionirala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Števanja je ovog tjedna na konferenciji za novinare rekao da kao pomoćnik načelnika postaje prometne policije sa snimkama presretača nema nikakve veze niti su u njegovoj domeni.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policajac-zviždač je štitio javni interes"

Na pitanje kako je on doživio cijeli slučaj Orepić je kazao da je policajac-zviždač, bez obzira tko god on bio, "štitio javni interes". 

"On je prekršio proceduru, ali on je pokazao svima nama da pred zakonom trebamo svi biti isti. Štitio je ustavno-pravni poredak, štitio je povjerenje u državu", rekao je Orepić i dodao da "taj čovjek nije zločinac nego heroj" te dodao kako tog policajca treba odlikovati, a ne prognati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Indicije govore da se radi o kaznenom djelu"

"U javnom interesu je i da gospodin Ćelić više nikada ne obuče odoru hrvatskog policajca", kazao je Orepić te dodao kako u ovom slučaju sve "indicije govore da se radi o kaznenom djelu zloporabe položaja i ovlasti".

"U cijelom slučaju nitko ne spominje, ali u njemu se može prepoznati odgovornost DORH-a koji je trebao reagirati", rekao je Orepić te dodao kako, kada je on vodio Ministarstvo unutarnjih poslova, takvih slučajeva nije bilo i zbog toga su građani počeli vjerovati u taj sustav. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada je izbrisano 70.000 lažnih glasača. U Zagrebu imamo više od 50.000 lažnih glasača i trebamo se zapitati tko nam bira gradonačelnike, načelnike i saborske zastupnike? Čim sam smijenjen dan je usmeni nalog da se obustavi provedba te zakonske ovlasti", kazao je Orepić i dodao da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nikada ne bi u prvom krugu dobio izbore da "policija tada nije radila svoj posao".  

Na pitanje je li prikupio 10.000 potpisa za kandidaturu za predsjednika, Orepić je odgovorio: "Ima dovoljno". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo