NEZADOVOLJAN RADOM VLADE / Orepić želi deagrokorizaciju Hrvatske: 'Ramljak i Dalić moraju odstupiti'

Orepić tvrdi da bi Ramljak trebao biti smijenjen putem mehanizma koji ga je i postavio na poziciju vladinog povjerenika za Agrokor te da isto vrijedi za Dalić

20.2.2018.
8:53
VOYO logo

Vlaho Orepić, nezavisni zastupnik u Saboru, gdje obnaša dužnost člana Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te Odbora za obranu, sredinom siječnja je napustio klub zastupnika Mosta, a trenutno obilazi Hrvatsku i okuplja ljude, kako je rekao za Novi list, za svoju platformu zajedništva, struke, pravde, istinoljublja i domoljublja. 

"Želimo uspostaviti nekonfliktni politički normativ, odnosno udaljiti se od postojećeg principa stranačke stege i okupljanja isključivo oko lažnih ideoloških načela", kazao je Orepić. S obzirom da je nezavisni zastupnik, na pitanje hoće li Plenković imati njegov glas u Saboru, Orepić je kazao kako Hrvatska ima Vladu različitih partikularnih interesa koja nema potencijala za promjene u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda premijer Plenković ima dobru volju, ali vodi Vladu koja nema kapacitet da mijenja Hrvatsku. Pa u toj Vladi sjede isti oni ljudi koji su stvarali problem Agrokora, a sada nude rješenja. Agrokor je puno veći problem u smislu društvenih odnosa, od financijskog koji će se riješiti ovako ili onako. 

No, ostat će problem društvenih odnosa, s obzirom na to da će u hrvatskoj Vladi, prema svemu sudeći, ostati političari koji su svojim društvenim i političkim djelovanjem godinama stvarali slučaj Agrokor. Nama je potrebna ona vlada koja će provesti deagrokorizaciju Hrvatske, što je također preduvjet za provođenje nužnih promjena u našem društvu", kazao je Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako je po pitanju Agrokora loše što se država miješa u gospodarske procese te da je njeno uplitanje bilo nužno jer bi se "koncern rasuo kao kula od karata". "U tom procesu sada je važno samo jedno, to da dođe na nagodbe vjerovnika, što će spasiti radna mjesta. No, do nagodbe još nije došlo, s obzirom na to da je povjerenik Ramljak zatražio dodatna tri mjeseca. 

Cijeli proces dodatno kompromitira činjenica da je povjerenik Ramljak posao savjetovanja dao svojoj bivšoj kompaniji. Taj čin ne može se nikako opravdati i gospodin Ramljak, ako već on sam nema obraza da sam odstupi, trebao bi biti odmah smijenjen putem mehanizma koji ga je i postavio na poziciju vladinog povjerenika za Agrokor. To isto vrijedi za gospođu Dalić", kazao je Orepić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo