NOVA AFERA / Orešković i Puljak traže ostavku Medveda: 'Štiti HDZ-ovu političku elitu i korumpirane poltrone'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Medved mora podnijeti ostavku ili biti smijenjen, iako je očito zaštićen ko lički medv(j)ed, poručila je Puljak

15.2.2021.
14:52
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Saborske zastupnice i supredsjednice Centra Marijana Puljak i Dalija Orešković zatražile su u ponedjeljak ostavku potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, zbog niza afera u kojima se našao, stoji u priopćenju stranke Centar. 

"Od incidenta s državnim tajnikom Sučićem, preko prijetnji novinaru, došli smo do kršenja epidemioloških mjera, a potom i ozbiljnih optužbi da se njegovo ministarstvo čak dva puta pobrinulo da župan Žinić ostane bespravno u stanu", kazala je Dalija Orešković i dodala da bi "jedan general Hrvatske vojske trebao uvijek držati do svoje časti i ugleda, pružati primjer svojim ponašanjem, čak i kada je u mirovini, čak i u slučaju da ne obnaša visoke funkcije". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako više nije djelatna vojna osoba, Medved je očito dobro upoznat s odredbom Etičkog kodeksa vojnih osoba koja kaže da 'hrvatski vojnik mora uvijek biti spreman štititi svoje građane'. On zaista i štiti 'svoje' građane, ali oni u ovom slučaju čine samo onaj uzak krug HDZ-ove političke elite i njihovih korumpiranih poltrona", rekla je Orešković. 

"Zaštićen ko lički medvjed"

Kako je, pak, naglasila Marijana Puljak, dok su za građane i dalje na snazi mjere koje zabranjuju održavanje svih javnih događanja i okupljanja s više od 25 ljudi na jednom mjestu, za Plenkovićev kadar od povjerenja vrijede potpuno drugačija pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ministar je morao znati /

Ministarstvo branitelja dva puta je tražilo da se župana Žinića ne iseli iz stana koji koristi bespravno

Image
ministar je morao znati /

Ministarstvo branitelja dva puta je tražilo da se župana Žinića ne iseli iz stana koji koristi bespravno

"Medved nije iznimka kada je riječ o kršenju epidemioloških mjera, prošli tjedan Alemka Markotić držala je govor na misi pred katedralom. No, iznimka je zbog brojnih drugih poteza koje je vukao. Podsjetit ću samo da je bivšu državnu tajnicu u Ministarstvu branitelja Nevenku Benić, koju je Vlada smijenila jer je protiv nje USKOK pokrenuo istragu zbog namještanja polaganja državnih ispita, ministar Medved nakon smjene imenovao na dužnost glavne savjetnice u svom ministarstvu. Najnoviji slučaj zaštite župana Žinića je alarmantan i smatramo da Medved mora podnijeti ostavku ili biti smijenjen, iako je očito zaštićen ko lički medv(j)ed", poručila je Puljak, izvijestili su u priopćenju iz stranke Centar.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo