OSUDILA POSTUPAK KOLEGE / Orešković: 'Miljević je izvrgnuo sve suce javnom sramoćenju. Nisu svi na prodaju za Judine škude'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL/RTL

Ne smije se dopustiti da se novcem Zdravka Mamića na sve naše suce baca ista mrlja i sumnja, upozorila je Orešković

23.7.2019.
11:48
Marko Lukunić/PIXSELL/RTL
VOYO logo

''Javna optužba odvjetnika Veljka Miljevića da je šest neimenovanih i neidentificiranih sudaca korumpirano, etički je i kazneno-pravno neprihvatljiva'', upozorila je bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković, kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske.

''Kao predsjednička kandidatkinja, ali i kao odvjetnica zalažem se i borim za nultu snošljivost prema svim oblicima korupcije, posebice one političke i pravosudne. Ističem da korupcija nije anonimna. Ona uvijek ima svoje lice, svoje ime i prezime, svoj identitet. Stoga osuđujem postupak kolege odvjetnika Veljka Miljevića koji je u ime svog klijenta, inače bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića, donatora i pokrovitelja većeg broja večera Kolinde Grabar Kitarović, svojom izjavom o šest neimenovanih korumpiranih sudaca sve hrvatske suce i sudstvo u cjelini izvrgnuo javnom sramoćenju'', istaknula je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Odvjetnik Miljević, kao i svatko od nas odvjetnica i odvjetnika, dužan je učiniti sve što je u okviru zakona kako bi pomogao svom klijentu, ali ta zakonska i etička obveza ne daje pravo da se na sve suce baca ista sumnja, isto blato, zato što to žele njegov klijent i nalogodavac, kao i politička kasta koju je taj isti klijent do jučer izdašno financirao i podupirao. Ne nisu svi isti, nisu svi na prodaju za Judine škude, i ne mogu se svi kupiti. Zato se ne smije dopustiti da se novcem Zdravka Mamića na sve naše suce, baca ista mrlja i sumnja'', poručila je Orešković.

''Svima koji uporno žele na različite načine potkopati ionako već ozbiljno narušeno povjerenje u pravnu državu, u njezine institucije, u vladavinu prava i u pravosuđe, kanim se odlučno suprotstaviti. Svi suci koji pošteno i marljivo rade s punim pravom od kolege Veljka Miljevića očekuju da im se javno ispriča te da sva svoja saznanja o šest koruptivnih sudaca, identificiranih imenom i prezimenom uobliči u odgovarajuće kaznene prijave'', zaključila je Orešković u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo