političke poruke za božić / Orešković: 'Nadam se da će 2016. biti sjajna godina za Hrvatsku i za sve nas'

Iako bi Božić trebao biti blagdan lišen političkih poruka i sadržaja, ove je godine to, nakon svega što se događalo od izbora do danas, bilo teško očekivati. Pomno se pratio ne samo svaki korak mandatara Tihomira Oreškovića, nego i svaka poruka s oltara, osobito nakon izravnog uplitanja sisačkog biskupa Vlade Košića u samu završnicu poslijeizbornih pregovora

25.12.2015.
18:24
VOYO logo

Ni na Božić bijega od politike nema. Novi se mandatar ukazao u zagrebačkoj katedrali, i već na ulasku zaradio prvo naklon kardinala Bozanića, a potom i obećanje od zagrebačkog gradonačelnika i koalicijskog partnera.

Novi mandatar Tihomir Orešković prisustvovao je polonoćki u Zagrebačkoj katedrali, nakon koje je uputio i čestitku hrvatskim građanima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od srca želim svim Hrvatima u domovini i dijaspori sretan Božić, puno sreće i ljubavi. Nadam se da će 2016. biti sjajna godina za Hrvatsku i za sve nas", kazao je Orešković.

Da su zadovoljni ovakvim političkim raspletom, s nekih se olatara noćas nije krilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U cijelom došašću smo se sa zabrinutošću molili da naša država dobije vlast koja voli svoj narod i državu; koja će učiniti sve da narod i država budu sigurni, koja je milosrdna prema narodu. Te se strukure vlasti upravo rađaju u ovo vrijeme", rekao je biskup Mile Bogović.

"Zaboravimo ovih dana na nesporazume i svađe. Budimo kao nacija jedinstveni i jaki. Moramo vjerovati da postoji svjetlo koje nas vodi u bolju budućnost. Upalili smo ga tolerancijom, razumom i dogovorom s našim političkim partnerima", naglasio je Tomislav Karamarko na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok s HDZ-om pregovara o mjestima u Vladi, MOST ne odustaje od slike o sebi kakvu je predstavljao tijekom izbora, pa tvrde: sami smo protiv svih.

"Nasred smo oceana, a morski psi nam se približavaju. Koalicija Hrvatska raste nam nikada neće zaboraviti jer smo im uništili priliku da produže četverogodišnji nerad. Domoljubna koalicija, zasigurno nas smatra Mostom za dolazak na vlast. Nismo naivni ni slijepi. Samo trebamo vremena.  Pokušaju li nas 'usisati' - dižemo ruke od svega", poručio je MOST.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinuti su i drugi politički akteri u Hrvatskoj, no ne zbog mogućih napada na MOST, nego zbog svega što se dogodilo na samom kraju izbora.

"Gdje je politika, posebno vođa MOST-a, potpuno politički kompromitiran i kompromitirana je osnovna ideja političkog povjerenja", istaknuo je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog čega neki već dižu sidro. Iako je izborio saborski mandat, još uvijek aktualni ministar obrane Ante Kotromanović neće ga i ostvariti: politike mu je dosta i odlazi u Ameriku, gdje bi u Washingtonu trebao raditi u - odvjetničkom uredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo