'Nisam donio nikakve odluke' / Orešković: 'Neću ja stvoriti svoju stranku, jučer su se moje izjave malo krivo shvatile'

'Neću ja stvoriti svoju stranku, jučer su se moje izjave malo krivo shvatile. U Bruxellesu sam se našao s Mirom Cerarom pa sam ga pitao kako je on to krenuo', objasnio je Orešković novinarima

30.6.2016.
13:50
VOYO logo
Image
opozvani premijer za rtl danas /

Orešković o velikoj koaliciji: 'Ako bi se HDZ i SDP nekako dogovorili, ja bih im prvi čestitao'

Image
opozvani premijer za rtl danas /

Orešković o velikoj koaliciji: 'Ako bi se HDZ i SDP nekako dogovorili, ja bih im prvi čestitao'

Tehnički premijer Tihomir Orešković nije decidirano u četvrtak odgovorio na pitanje hoće li ostati u politici i sudjelovati na prijevremenim parlamentarnim izborima kao dio Mosta, ali je odbacio nagađanja da će osnovati stranku.

"Nisam donio nikakve odluke, mislim da imam dovoljno vremena i da se ne trebam žuriti, ima još dosta posla za obaviti", odgovorio je Orešković novinarima na pitanje hoće li ostati u politici i postoji li mogućnost da na izborima bude dio Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je to na marginama konferencije Europske pučke stranke (EPP) na temu "Mediteran - Geopolitika i europske integracije, izazovi i prigode", koja se održava u Splitu. S obzirom na to da tijekom dana ima još nekoliko predviđenih aktivnosti, među kojima je i boravak u Sinju, a gdje će biti i tehnički potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov, novinari su Oreškovića pitali je li u predizbornoj kampanji, a on odvraća: "Nisam, kakva kampanja. Radim svoj posao".

Odbacio je nagađanja da će stvoriti novu stranku te poručio: "Hrvatska treba nove ideje i promjene. Nadam se da smo svi to vidjeli. U ovih nekoliko mjeseci kako sam premijer vidio sam da Hrvatska ima ogroman potencijal, ali je situacija, nažalost, takva kakva je. Nadam se da će taj potencijal netko aktivirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću ja stvoriti svoju stranku, jučer su se moje izjave malo krivo shvatile. U Bruxellesu sam se našao s Mirom Cerarom pa sam ga pitao kako je on to krenuo, a poruka je bila da lijeva i desna strana nisu nudili nove ideje pa je osnovao svoju stranku", kazao je Orešković.

Spinom je ocijenio nagađanja  medija da će Europska komisija, nakon što je Velika Britanija na referenduma odlučila izaći iz EU, ubrzati uvođenje eura u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, kazao je, vezana uz euro i cilj joj je da on što prije bude uveden, ali za to još nisu ispunjeni potrebni uvjeti i stoga je, dodaje, skeptičan prema najavama ubrzanog uvođenja eura u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo