Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GOSTOVALA U RTL-U DANAS

Orešković za RTL otkrila zašto je glavna Milanovićeva meta napada: 'Ovaj puta se našao s pogrešne strane vrat...

U RTL-u Danas na predsjednikove prozivke odgovorila je saborska zastupnica Dalija Orešković

Vijesti.hr/ 1.10.2020. u 19:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izjave predsjednika Zorana Milanovića izazvale su niz reakcija, i to ne samo onih koje je prozvao. I vladajući i oporba smatraju da njegov diskurs nije primjeren, no upozoravaju da se ovime fokus pomaknuo s afere Janaf i Kluba na prepucavanje Predsjednika i saborskih zastupnika.

U RTL-u Danas na predsjednikove prozivke odgovorila je saborska zastupnica Dalija Orešković.

Na pitanje zašto misli da je pored svih ostalih baš ona najčešća meta posljednjih  Milanovićevih napada kazala je: "Zato što mi jedini napadamo sustav i kroz naš politički program i cljeve želimo taj sustav promijeniti". 

"Mnogi drugi na političkoj sceni žele se samo u taj sustav uklopiti i jednog dana kada budu na vlasti ponašati se manje više slično kao što su se ponašali njihovi prethodnici. Čini mi se da smo mi jedina opcija koja svima podjednako muti vodu", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
iz bruxellesa

Plenković o Milanovićevom istupu: 'Sjajna izjava, još jedna u nizu sjajnih izjava'

Image
iz bruxellesa

Plenković o Milanovićevom istupu: 'Sjajna izjava, još jedna u nizu sjajnih izjava'

"U političkim obračunima nije mi potreban nož"

Na pitanje što ju je najviše zapeklo od predsjednikovih komentara, odgovara: "Apsolutno ništa!". 

"Onoga trena kada sam ušla u političku arenu bila spremna na političke obračune sa svima pa i sa Zoranom Milanovićem. Pri tome mi nije potreban nož niti bilo koji drugi rekviziti koje on spominje. Dovoljni su mi moji argumenti i program i sve za što se zalažem. A zalažem se za vladavinu prava, pravednu državu i dobro uređenu državu i boljitak građana", kazala je. 

Upravo se čita

Image
još jedan opoziv

Ovaj proizvod povlači se iz trgovina jer sadrži hepatitis E virus

Na pitanje je li očekivala udarce ispod pojasa koji su seksistički, odgovorila je: "Reći ću samo da ću se s teme seksizma vratiti na početak". 

"Na ono što je svu ovu lavinu reakcija i izazvalo, a to je bio maleni performans u kojem smo htjeli ukazati na činjenicu da ovog trena postoje dvije Hrvatske. Ona se ne dijeli na desne i lijeve, crvene i plave, nego na obične građane i na društvo privilegiranih", kazala je i dodala da su htjeli ukazati da se "ovoga puta Zoran Milanović našao s pogrešne strane vrata". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ne među nama koji pozivamo ministre koji su utaj klub zalazili, na podnošenje ostavke, nego među onima koji su bili u društvu privilegiranih za koje pravila ove države ne vrijede", kazala je. 

"Tvrdimo da nema nedodirljivih"

Odgovorila je i na pitanje što predsjednika čini tako nervoznim u aferi Janaf. "Možda činjenica da smo dosljedni u svemu što govorimo na političkoj sceni. Tvrdimo da nema nedodirljivih i da, na neki način, podsjećamo i samog Zorana Milanovića na njegova predizborna obećanja", kazala je i podsjetila na Milanovićevo obećanje da će se zalagati za borbu protiv korupcije, pravednu državu, jednu "normalnu državu". 

"A ne onu najavu da će predsjedniku Vlade biti najbolji prijatelj", kazala je i dodala da Milanović napada saborske zastupnice te brani ministre koje te zastupnice pozivaju na ostavku. 

Na pitanje o njezinom citatu, kako je danas kazao Milanović, iz predsjedničke kampanje u kojoj je komentirala Kolidu Grabar-Kitarović, rekla je da je metaforu o "trepavicama kao nečemu što zamagljuje pogleg bivše predsjednice na stvarno stanje" nije kazala u kampanji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Dužnost obvezuje. Kao predsjednica Povjerenstva se nikada nisam koristila metaforama. Pazim u kojoj mjeri ih koristim i sada kao zastupnica", rekla je te odgovorila na pitanje smatra li da je tada pretjerala: "U kontekstu u kojem sam je izrekla imala je jedno drugo značenje. Tada nisam bila političarka". 

Odgovorila je i je li joj sada žao što je to rekla.

"Sada sam puno iskusnija pa znam kako ciljeve postići drugim metodama", rekla je i dodala da joj tada nije bilo žao što je koristila tu metodu.

"Skrećem pozornost na bitno"

Tvrdi da u raspravi s Milanovićem ona uporno skreće pozornost na bitno. "Svaki puta kada sam mogla sam ukazala na činjenicu da se niti Milanović niti Plenković ne pridržavaju svojih obaveza iz Ustava. U dva područja koja oni dijele. A to je vanjska politika koju su dužni sukreirati i usmjeravanje rada sigurnosnih službi. I to je škakljivo područje u kojem se trenutno na tankom ledu nalazi Zoran Milanović jer s jedne strane proziva Plenkovića o tome što je mogao i trebao znati, a u isto vrijeme informacije su i njemu trebale biti na stolu", zaključila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vijesti.hr/ 1.10.2020. u 19:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
brodovi povezuju ljude

FOTO Hrvoje i njegova družina svaki su dan čekali brod Jadrolinije. A onda ih je kapetanov poziv ostavio bez daha

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba