iskoristite priliku / Osim kućanskih uređaja, država potiče i kupnju ekološki prihvaćenih vozila!

Tek je sedmi dan otkako država s 800 kuna sufinancira kupnju kućanskih uređaja najvišeg energetskog razreda, a prodano ih je više od 8 tisuća. Osim toga potiče se i kupnja ekološki prihvatljivih vozila. Ove godine električnih je čak tri i pol puta više nego prošle

9.6.2015.
18:30
VOYO logo

Još malo pa nestalo! Od deset tisuća uređaja najvišeg energetskog razreda koje sufinacira država prodano je više od osam tisuća.

Image
doznajte kako do novca /

Država daje građanima 800 kuna za kupnju kućanskih aparata!

Image
doznajte kako do novca /

Država daje građanima 800 kuna za kupnju kućanskih aparata!

"Uvijek je dobro razmišljati o energetski učinkovitim uređajima i dobro je da država potiče kupnju", izjavila je Marija, kupac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše su se tražile perilice za rublje i to u Zagrebu.

"Isplati se i onda je veća ušteda energije kroz kasniju uporabu isplati se svakako", rekao je Dražen, kupac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Zagreba po broju prodanih uređaja odmah je Primorsko-goranska županija, a potom Splistko-dalmatinska. Nakon kupnje važno je u roku od 15 dana Fondu dostaviti račun uz potrebnu dokumentaciju.

"Kupci manje više sve znaju. Bitno je samo da imaju svoje osobne podatke, OIB i IBAN račun na kojim će im biti uplaćeno tih 800 kuna", izjavio je voditelj prodaje Danijel Horvatin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uređaji A+++ razreda su za 30-60 % učinkvitiji od onih A razreda. U godini dana hladnjak s oznakom A+ potroši 326 kuna elektirčne energije, dok će vas hladnjak s tri plusa po džepu udariti upola manje. 

"Akcija je za sada polučila izvrsne rezultate. Prodajna mjesta na kojima se mogu kupiti kućanski uređaji - njih ima preko 600, a dostupno je skoro 400 uređaja za kupnju", rekla je Maja Rajčić, voditeljica projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavna prednost je jeftino gorivo, nema troška goriva, nema troška servisa - to je sve svedeno na minimum" Stjepan Marinović

S 18 i pol milijuna kuna država potiče kupnju 506 ekološki prihvatljivih vozila i to do 40% iznosa po automobilu. Ove godine e-automobile vozit će tri i pol puta više Hrvata nego prošle. Jedan od njih je i Stjepan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavna prednost je jeftino gorivo, nema troška goriva, nema troška servisa - to je sve svedeno na minimum", rekao je Stjepan Marinović, vlasnik električnog automobila.

U godini dana ušteda na gorivu je 20 tisuća kuna, a s jednim strujnim punjenjem, i to u običnoj utičnici, može se prijeći 130 kilometara. Dok je prošle godine novac odobren za 379 hibridnih, 53 električna i 8 plug in vozila - ove godine brojke za električna i plug in se povećavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će to postepeno utjecati na poboljšanje kvalitete u gradovima i kroz druge mjere koje potičemo da gradovi i općine svoj javni prijevoz poboljšaju i da on bude energetski učinkovitiji", komentirao je ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

Ako na kraju godine Fondu ostane novca, građani mogu očekivati novi poticaj za kupnju bijele tehnike. Za ekološki prihvatljiva vozila morat će pričekati dogodine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo