komentari splitskih turista / 'Osjećali smo se kao u Kubrickovom hororu, činilo se kao da nema drugih gostiju osim nas'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako bi zaradili koju 'kunu' građani Splita iznajmljuju sobe i apartmane na svim mogućim lokacijama koje ponekad i nisu baš najpogodnije za turiste.

3.8.2017.
21:02
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Fotografije  Audrey Hepburn na zidovima, a u predvorju žarko crvena vespa, slična onoj kojom je slavna glumica jurila ulicama u kultnom filmu "Praznik u Rimu". Dobro došli, dragi gosti, u hotel "Split Inn", koji se na svojoj web-stranci reklamira sloganom "Podijelimo iskustvo zajedno" i riječima "potpuno novouređen, smješten nedaleko od povijesne jezgre grada, idealna je oaza za kompletan mir i relaksaciju", piše Slobodna Dalmacija.

"Činilo se kao da nema drugih gostiju osim nas, pa smo se pomalo osjećali kao u Kubrickovu hororu 'Isijanje' kad smo stigli", komentar je jednog Norvežanina na boravak u ovom splitskom hotelu, otvorenom u bivšoj veleprodajnoj zgradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šik i moderno uređene šarene sobe te ljubazno osoblje ipak se nisu posebno dojmili onih koji su rezervirali noćenje u "Split Innu", pa je ocjena za lokaciju tek 4,4 od mogućih 10, a u komentarima se spominje industrijska zona prepuna odbaćenog smeća, neosvijetljene ceste, napušteni divlji psi i ogromni bučni kamioni.

Turizam je u gradu Splitu hit, nekima jedina slamka spasa s kojom pune skromne kućne budžete, pa nije čudo da se svaka "šupa" pretvara u sobicu ili apartman, a brojka službeno prijavljenih kreveta već je prešla 30 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedostatku smještaja u centru, ili vođeni nešto nižim cijenama, turisti se dobace i do kvartova uz koje nikad ne bi vezivali riječ "turizam".

Primjerice Kila, gdje se kao u kakvoj mediteranskoj komediji prije nekoliko dana odvijala scena u kojoj je stanovnik ovog dijela grada u traženju svojih prava na ulicu izveo bager.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod filmskih scenarija, zamislite tek koja bi se priča mogla odigrati uz apartman koji se nalazi na Poljičkoj ulici. Buka se još nekako da eliminirati kvalitetnim PVC prozorima, no gosti koji borave u njemu s jedne strane imaju prostorije pogrebnih usluga, a s druge zgradu Patologije KBC-a. Miran san im želimo!, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo