U Osijeku / Žena se šokirala kad je pokušala ući u drogeriju: 'Otjerali su me van, osjećala sam se posramljeno'

Image
Foto: Shutterstock

Osječanka se iznenadila kada joj nije bio dopušten ulaz u trgovinu sa psom osim ako ga može nositi u rukama

19.10.2019.
14:22
Shutterstock
VOYO logo

U Osijeku se postavlja pitanje: gdje su psi dobrodošli? Pokrenula se prepirka između vlasnice psa koja je željela ući u drogeriju u jednom trgovačkom centru, no djelatnica ju je zaustavila i rekla kako je prema njihovim pravilima ulazak psima u trgovinu dopušten samo u slučaju ako ga vlasnica može nositi u rukama, javlja Glas Slavonije

''Na ulazu u drogeriju nije bilo zabrane''

''Nikada do sad nisam imala takvih problema pa me to zateklo. Ulazila sam sa svojim ljubimcem u mnoge trgovine i nikada me nitko nije udaljio iz prostora jer je moj pas socijaliziran i dresiran, čak je i rehabilitacijski. Na ulazu u drogeriju nije bila istaknuta nikakva zabrana ulaska sa psom pa sam se osjećala posramljenom kada su me upozorili. Pravila bi, ako postoje, trebala biti jasno istaknuta'', smatra Osječanka B. K.

Kao na primjer u zatvorenom dijelu na Gornjogradskoj tržnici, gdje je jasno istaknut znak zabrane ulaska sa psom. Međutim direktor Tržnica Igor Medić tvrdi kako bi eventualno tolerirali ulazak s malim psom ako ga vlasnik drži u rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je direktor, nikada, kaže, nije bilo prigovora prodavača, a nije ni osobno vidio da su vlasnici uveli psa u zatvoreni dio. Na otvorenome dijelu, pojašnjava Medić, psi smiju hodati, ali na kratkom povodcu. 

Zagorovornica prava životinja Ivana Crnoja, predsjednica Udruge "Pobjeda", naglašava da su psi već duže ravnopravni članovi obitelji. Ističe da osobno ne bi nikada psa vodila isključivo u trgovački centar, no ako šeće gradom i treba nešto obaviti u nekoj trgovini, uvest će i svoga psa. Ne vidi razloga da pas bude zavezan vani jer je, smatra, psima veći stres ostati vani nego ući čak i u parfumeriju, gdje mu zbog istančanoga njuha mogu smetati ljudima inače ugodni mirisi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam za to da se pse vodi u šetnju po trgovačkom centru, no ako nešto želim ciljano kupiti, dovest ću ga ondje, kupiti što trebam i izići. Naravno, ako mi je dopušten ulazak sa psom. Inače, nisam ni za to da se psi drže u rukama jer su tako diskriminirani vlasnici koji svog psa ne mogu podignuti. Evo, moj ima 23 kilograma i teško da bih ga nosila u rukama po trgovini,'' rekla je Crnoja i dodala da ako zabrana ulaska za pse nije označena na vratima, vlasnik sa psom smije ući u trgovinu.

''Ako nije navedeno drukčije, ondje gdje ne postoji zabrana ulaska, pas bi smio ući. U slučaju da vlasnik ne dopušta ulazak, a nema istaknutu naljepnicu, vlasnik ga smije tužiti'', izjavila je Crnoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo