ISCRPNA ISTRAGA / Osječki PN USKOK pet sati ispitivao Vargu pa objavio: 'Kriminalističko istraživanje se nastavlja'

Afera SMS dodatno se širi i pokušava se utvrdili koliko je istine u novim informacijama

7.5.2019.
18:35
VOYO logo

Franjo Varga priveden je na ispitivanje u svojstvu osumnjičenika u osječki policijski USKOK oko 13 sati, nakon što mu je pretražena kuća u Belišću. Oko pet sati poslije pušten je na slobodu.

"Oko 18 sati završilo je ispitivanje 37-godišnjeg osumnjičenika nakon čega je napustio osječku policiju", navela je policija pa nastavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O rezultatima današnje pretrage obiteljske kuće te ispitivanju osumnjičenika policija će obavijestiti mjerodavno državno odvjetništvo u Zagrebu, a kriminalističko se istraživanje nastavlja u smislu pretraga elektroničke opreme koja je oduzeta."

Sumnjiči se da je tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi. Konkretnije, u aferi SMS, otkriven je novi krak afere - prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, suborac, prijatelj i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio je od informatičkog stručnjaka Franje Varge, ključnog protagonista afere SMS, da nadzire elektroničku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curić je to od Varge zatražio u ožujku 2018., a tjednik Nacional je, tvrdi, vidio elektroničske zapise koji to dokazuju. Automatski je zbog svih tih detalja obavljeno spomenuto pretraživanje Vargine kuće.

"U kući gospodina Franje Varge jutros je obavljen pretres vezano za povredu tajnosti postupka. Po meni, pretragom nisu pronašli ništa kompromitirajuće", kazao je njegov odvjetnik Mario Poljak za Vijesti.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je o svim saznanjima i dokazima do kojih je došla pretraživanjem pokretnih stvari u ovom kriminalističkom istraživanju, izvijestila mjerodavno državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo