nepravomoćno oslobođen i marolin / Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić oslobođen optužbe za zlouporabu položaja

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na završetku glavne rasprave Uskok je za obojicu zatražio izricanje bezuvjetne zatvorske kazne i oduzimanje protupravne imovinske koristi

20.5.2016.
10:21
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić te bivši pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marolin u petak su oslobođeni optužbe za zlouporabu položaja i ovlasti kojom je, kako stoji u optužnici, ova županija oštećena za više od 122 tisuće kuna.

Šišljagića i Marolina optužio je Uskok da su tijekom 2011. i 2012. godine, uz posredovanje bivšeg predsjednika Županijske skupštine Zlatka Maksimovića, u nakani pribavljanja protupravne koristi na štetu županije u više navrata od poduzeća koja su iz županijskog proračuna dobivala bespovratnu pomoć tražili da im vraćaju do 80 posto uplaćenog iznosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi su da su tako pribavili protupravnu imovinsku korist, a županiju oštetili za više od 122 tisuće kuna.

Maksimović je na pripremnom ročištu u veljači priznao krivnju za pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti te je nepravomoćno proglašen krivim i uvjetno osuđen na kaznu zatvora od 11 mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na završetku glavne rasprave Uskok je za obojicu zatražio izricanje bezuvjetne zatvorske kazne i oduzimanje protupravne imovinske koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo