RAZGOVORI U BANSKIM DVORIMA / Ostaje li SDSS u vladajućoj koaliciji? Nitko to zasad ne zna, a Pupovac je i tema utrke za Pantovčak

Milorad Pupovac već danima se u javnosti ne pojavljuje i šuti

7.9.2019.
21:47
VOYO logo

Nakon što je u Banskim dvorima premijer Andrej Plenković okupio članove vladajuće koalicije, pa i Milorada Pupovca, neizvjesno je ostaje li SDSS u koaliciji. S Markova trga samo ponavljaju da se razgovara. Istovremeno, budućnost koalicije i slučaj Pupovac postala je i tema predsjedničke kampanje.

Dok je jasno da zbog izjava partnera Pupovca u vladajućoj koaliciji nije harmonično, Miroslav Škoro, koji želi biti predsjednik, objašnjava da se s te funkcije može pokrenuti zabrana političke stranke. No o toj naplatI za izgovoreno nešto je oprezniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako taj isti gospodin nije govorio istinu, onda treba pokrenuti određene radnje da vidimo zašto nije govorio istinu i zbog čega ugrožava ustavno pravni poredak Republike Hrvatske. Svatko onaj tko ugrožava ustavno pravni poredak Republike Hrvatske mora biti svjestan da iza izgovorenih riječi slijede konzekvence."

Da to sigurno nije zabrana jer tako nešto vodi u tiraniju, poručuje SDP-ov kandidat za Pantovčak Zoran Milanović, no istodobno uvjerava da nije, a i neće pročitati što je točno Pupovac rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram vidjeti svaki zarez, to je jako bitno jer on uvijek kada govori hoda po jajima svjestan koliko svaka njegova izjava može izazvati reakcije i koliko njome može biti manipulirano. Inače isti taj Pupovac je HDZ-u bio draži od rođenog brata kad je '97. godine dolazio u Sabor. Ne može u jednom trenutku bit brat, u durgom trenutku biti tat. HDZ mora odlučiti''.

Pa dok Milanović i predsjednik stranke Davor Bernardić iz Gudovca ne šalju iste poruke jer Bernardić upozorava:"Činjenica je da su izjave Milorada Pupovca takve da je on u njima pretjerao", na istom je sajmu bio i Dejan Kovač, kandidat kojeg podupire HSLS, stranke iz vladajuće koalicije koja traži da Pupovac povuće izjavu. No i on je, kao i stranka, protiv zabrana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma ne, to je populizam. Isključivo populizam''. A na pitanje je li to opasno, odvraća: ''Pa normalno da je opasno, s obzirom s koje strane spektra političkog on dolazi mislim da bi trebao minimalizirati te izjave."

No kandidat za prvog čovjeka te stranke Dario Hrebak otkriva da nije Pupovčeva izjava, o kojoj se raspravljalo jučer na sastanku, jedini kamen spoticanja u koaliciji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kao ozbiljni koalicijski partneri razgovaramo iza zatvorenih vrata, a ne pred medijima. Ono što mene smeta što uvijek određene stranke, konkretno mogu reći HNS i gospodin Pupovac pokušavaju godinu dana prije izbora graditi vlastitu političku platformu."

Iako je Pupovac bio na sastanku u Banskim dvorima, premijer i danas uvjerava da kontinuirano razgovaraju, a Pupovac već danima u javnosti ne pojavljuje i šuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo