JEDNOM SE ŽIVI / Ostavio posao profesora i krenuo na putovanje života: Pedalirao od Hirošime do Splita, no tu nije kraj...

Do sada je prešao 11 tisuća kilometara, a pratio je iz Japana put svile

13.3.2019.
16:30
VOYO logo

Nije on neki obični biciklist, on je svjetski putnik. Ima samo svoj bicikl i nekoliko torbi, a put ga je nakon deset mjeseci pedaliranja doveo i do Splita.

"U gradovima baš kao ovdje i u Dubrovniku spavam u hostelima, ali na putu između gradova spavam na otvorenome, kampiram", priča nam Ryosuke Tomotake, svjetski putnik iz Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je prešao 11 tisuća kilometara, a pratio je iz Japana put svile. Iz Šangaja je biciklirao preko središnje Azije, a najteže mu je bilo kada je u planinama zaglavio u snijegu. U Europu je ušao preko Istanbula, a svoje putovanje Europom završava u Portugalu. No onda ga čeka još 30 tisuća kilometara.

"Nakon Portugala idem na jug Afrike, to će mislim biti težak dio. Nakon toga ću odletjeti u južnu Ameriku i onda ću u sjevernu Ameriku", kazao je Tomotake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Putem sretne avanturiste koji poput njega putuju svijetom, pa podijeli pokoji savjet. 

"Dobro je to vidjeti, jer ako je on uspio, mi ćemo pokušati. To nas motivira što on radi", kaže Joseph, putnik na biciklu iz Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryosukea motiviraju ljudi, kultura, ali hrana koju putem upoznaje. Rijetko skrene sa zacrtane rute, ali i to se događalo.

"U Iranu sam krivo skrenuo i vozio sam 30 kilometara i nazad, sve skupa 60 kilometara. Biciklirao sam bezveze zbog svoje lude greške."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jedinstveno putovanje potrošit će cijelu ušteđevinu od 30 tisuća dolara. Ostavio je posao profesora engleskog jezika, roditelje neće vidjeti gotovo dvije godine,  ali ništa mu nije teško jer kaže samo jednom se živi i ovako putuje.  

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo