ODGOVOR NA FACEBOOKU / Ostojić: 'Hrvatska nije postala hot spot, a kad dođe Kovač, onda će o tome netko drugi odlučivati'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

HDZ-ov međunarodni tajnik Miro Kovač poručio je u subotu da Hrvatska neće i ne smije postati sabirni centar te da mora biti oštra i efikasna, a bude li potrebno i zatvoriti granice i fizički ih zaštititi

17.1.2016.
12:51
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odgovorio je na svojoj Facebook stranici na izjavu HDZ-ovog međunarodnog tajnika Mire Kovača da Hrvatska neće i ne smije postati sabirni centar.

"Slušam ....i vidim da prepisuje.. Miro Kovač kaže da ga Nijemci pitaju zašto glavni ravnatelj policije nije bio na sastanku između Austrije i Slovenije. Pa bolje je pitanje zašto nije bilo Njemačke, valjda bi ovo trebala biti zajednička akcija... Ali ništa ne brinite, do sada Hrvatska nije postala hot spot, a kad dođe Kovač, onda će o tome netko drugi odlučivati", napisao je Ostojić te na objavu postavio link koji vodi na stranicu tehničke Vlade, na kojoj je prenesen njegov intervju za Jutarnji list "Hrvatska neće postati hot spot i sabirni centar za izbjeglice" od rujna prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov međunarodni tajnik Miro Kovač poručio je u subotu da Hrvatska neće i ne smije postati sabirni centar te da mora biti oštra i efikasna, a bude li potrebno i zatvoriti granice i fizički ih zaštititi. 

Ako Slovenija i Austrija zatvore granice, to će morati učiniti i Hrvatska, što će izazvati domino efekt pa će to morati učiniti i Srbija prema Makedoniji, rekao je Kovač govoreći o mogućim potezima nove hrvatske Vlade nakon što u Njemačkoj jačaju pritisci na kancelarku Angelu Merkel da odustane od politike "otvorenih vrata" prema izbjeglicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bude li potrebno zatvoriti granice, razmotrit ćemo i njihovu fizičku zaštitu i nova hrvatska vlada će morati tome pribjeći, rekao je Kovač napomenuvši kako su u Sloveniji podigli žicu, pa i u Austriji parcijalno. Naglasio je kako Hrvatska nikako ne može dugoročno biti sabirni centar Europske unije, jer ti ljudi ne žele biti u Hrvatskoj, nego ići prema sjeveru. 

Ocijenio je da je Vlada u odlasku posvađala Hrvatsku sa susjedima i nije pokazala efikasnost te napomenuo kako glavni ravnatelj hrvatske policije nije bio na sastanku s kolegama iz Slovenije i Austrije. Rekao je kako se nekoliko puta vidio s mandatarom Tihomirom Oreškovićem i da mu je rekao kako su ga u Kitzbuehelu Austrijanci pitali zašto nitko iz Hrvatske nije došao na sastanak sa čelnicima austrijske i slovenske policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo