IZBORI U SDP-u / Ostojić napao Kolara: 'On je arhitekt poraza i kandidat predsjednika s opasnim namjerama'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

U subotu 26. rujna SDP bira novo vodstvo na unutarstranačkim izborima

22.9.2020.
15:35
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Za nasljednika Davora Bernardića bore se četiri kandidata i jedna kandidatkinja, a među njima je i Ranko Ostojić, koji poručuje: ''Nismo propali, ne dižemo se prvi put ponovno''.

Image
IZBORI U SDP-U /

Ranko Ostojić želi skretanje 'u lijevo': 'Možemo! je SDP-u pokazao lekciju kako se bori na terenu'

Image
IZBORI U SDP-U /

Ranko Ostojić želi skretanje 'u lijevo': 'Možemo! je SDP-u pokazao lekciju kako se bori na terenu'

Do izbora je ostalo još nekoliko dana, a opet kruže priče da su u igri ponovno šalabahteri. ''Ako imate trgovinu, onda idu šalabahteri. Daju se žetončići za podršku kako bi se ušlo u predsjedništvo. Traže se bunkeri. Umjesto da budemo snažni, mi ćemo braniti naše utvrde, stvaraju se rezervne pozicije, pa i župan Kolar radi isto. I on je svjestan da je ugrožen. On je između ostalog arhitekt poraza od HDZ-a. Sigurno je bio za onakve liste koje su nas došle poraza. Ostvario je mizeran uspjeh na trećoj listi'', kazao je Ostojić u razgovoru za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kakav SDP vidi ako Kolar pobijedi na ovim izborima, odvraća: ''Argumentima se borim protiv nekoga tko šalje poruke. Pojavi se netko nakon 29 godina tko kaže da je bio domoljubno osviješten, a Ivica Račan nije. Bio sam kandidat 1992. kad su se ljudi bojali davati ime i prezime. U ovom trenutku Željko Kolar je kandidat predsjednika s opasnim namjerama. Mogli bi postati SDP 365. To je kupovanje žetončića, čašćenje ... Ovo su unutarstranački izbori. Ja sam 30 godina gradio SDP i ne pada mi na pamet da vrijeđam Račana. Ne bih se čudio da se napokon skinu rukavice i otvoreno kaže hoćemo li se ujediniti s Milanom Bandićem. Izbjegli su sučeljavanja sa članicama i članovima što je meni posebno krivo. Na zadnjim smo se izborima predstavljali. Jedini uspjeh koji imam je da smo zajedno uspjeli u jednu kuvertu staviti svih pet pisama. Kolar je kopirao priču''. 

Opisao je i kako on kani graditi SDP ako pobjedi: ''Zastupnici SDP-a trebaju raditi posao za koji su izabrani, ako izigraju povjerenje birača onda su izigrali i stranku. Nema ničije sigurnosne politike, nema ni predsjednika koji ima pravo dati program. Iz toga se kroje politike. Ne predstavljam program, ali SDP-ov klub zastupnika i zastupnica je dužan zastupati sve te strane. Formirat ćemo vladu u sjeni koja će imati ljude koji mogu i trebaju parirati onima na izvršnoj vlasti, koji će braniti stavove SDP-ove vlade. Oni koji to ne budu dobro radili neće moći ostati na tom mjestu''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić ne smatra jedinim krivcem za debakl na izborima, a ako on sada ne uspije opet postati šef SDP-a ne odustaje od politike: ''Naravno da nije kraj moje političke karijere. Ja ću sa svoje strane reći da nitko neće odlučivati o tome kada je kraj moje političke karijere. Sve je pitanje mojeg stava. Ne kažem da Kolar ne može biti član stranke, ali on nije moj drug. Neki su tu isključivo iz interesa''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo