oprao ruke / Ostojić o Brkićevoj aferi: 'Ministar se ne smije miješati u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Brkić u utorak nije odgovarao na upite medija, kao ni Tomislav Karamarko koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova

2.10.2018.
13:44
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (SDP) u utorak je kratko poručio da „ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke”, nakon što je tjednik Nacional objavio da je 2011. tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić kriminalcima odao da su pod policijskom prismotrom u istrazi o elitnoj prostituciji.

Tjednik Nacional objavio je policijske dokumente koji, kako navode, nedvosmisleno pokazuju da je sadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, a tadašnji zamjenik ravnatelja policije, Brkić napravio teško kazneno djelo jer je otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom i prismotrom te tako bitno otežao i potkopao tu policijsku istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić u utorak nije odgovarao na upite medija, kao ni Tomislav Karamarko koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova, a kojeg je, nakon izbora i pobjede Kukuriku koalicije predvođene SDP-om, naslijedio Ranko Ostojić.

Večernji list objavio je komentar izvora bliskog Brkiću da je "baš zanimljivo da Ranko Ostojić koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova ne bi te informacije iskoristio protiv Brkića da su one točne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan može li reći nešto o aferi zataškavanja podataka 2011. Ostojić je kratko odgovorio: "Ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke".

Nacional navodi i kako istraga protiv Brkića nije pokrenuta iako je policijski vrh tada imao informaciju da je Brkić organizatorima lanca prostitucije razotkrio da su protiv njih pokrenuti tajni policijski izvidi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo unutarnjih poslova do sada se nije oglasilo o napisima Nacionala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo