Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ZAGREB UOČI IZBORA

Ostojić obećava metro, Bandiću je to 'sijanje iluzija'

Poznato je da se uoči lokalnih izbora u pogon stavljaju bageri, popravljaju ceste, završavaju davno zaboravljeni projekti... a uoči predstojećih iz naftalina u Zagrebu izvukla se i ideja o metrou. Mogući radovi najavljuju se već u lipnju, a što kaže struka?

RTL/ 27.4.2013. u 18:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I na zagrebačkom planu u fokusu vladajuće koalicije je željeznica. SDP-ov kandidat za šefa metropole - obećava gradski metro.

Zagrebačka željeznica je iskorišteni potencijal koji će uskoro biti kralježnica javnog prijevoza, tvrdi RajkoOstojić.

"Prugu ne treba graditi, ona već postoji i napravljena je da tori prsten oko grada Zagreba. Svega 10 posto potencijala prigradske željeznice koristimo danas", tvrdi Ostojić.

Bolje korištenje znači gradnju 10 novih željezničkih postaja na području grada, i jače povezivanje sa mrežom autobusa i tramvaja.

O svemu ovome putnici slušaju s oprezom - jer kažu, godinama svjedoče baš suprotnom. Zagrebački metro pozdravljaju i stručnjaci – no i pozivaju na razradu.

"Tu prije svega mislim na povezivanje i prema Dugom Selu, i Velikoj gorici, Savskom Marofu, Zaboku, i Jastrebarskom", izjavio je MladenNikšić, Zavod za želj. Promet, Prometni fakultet.

Pobijedi li, Ostojić radove najavljuje već u lipnju. No, otkud novac za projekt koji u HŽ-u procjenjuju na 200 milijuna kuna?

"Radi se izračun, napravit će se zajedno s hrvatskom željeznicom, povući će se iz EU fondova, nažalost grad Zagreb do danas nije povukao ni jedan euro iz fondova".

Image
Foto:
ImageSve to nije impresioniralo aktualnog šefa Zagreba, koji je birače mamio fiš-paprikašem.

"Sijanje iluzija je praksa u predizborno vrijeme. Oni predstavljaju projekte ovih 15-20 dana i onda će otići, a na meni je da nastavim raditi svoj posao", kazao je MilanBandić.

SDP je iz ladice izvukao postojeći projekt – koji je ostvariv u dvije godine, tvrde u HŽ-u. No, samo ako bude dogovora.

"To je odličan program koji je bio na raspravi i u skupštini grada zagreba 2009 godine, međutim svi su razgovori zastali, izgleda da nitko nema previše volje...", rekao je DarkoPeričić, predsjednik uprave HŽ Infrastrukture.

Tek će se doznati hoće li i ovaj put sve ostati na papiru.   

RTL/ 27.4.2013. u 18:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba