pobuna unutar stranke / Ostojić: 'Pitanje je hoće li članovi stranke biti grobari SDP-a ili pomoći da vratimo povjerenje'

Gost RTL Direkta Ranko Ostojić komentirao je situaciju u SDP-u te kazao da Bernardić mora učiniti odgovoran potez i dati ostavku

24.7.2018.
22:44
VOYO logo

Bura koju su pokrenuli pobunjeni članovi SDP-a još se ne smiruje, fronta protiv Davora Bernardića je sve šira, ali on se čvrsto drži za vrata Iblerovog trga. Tisak piše da su čak i njegovi najbliži suradnici Rajko ostojić i Zlatko Komadina svjesni da Bero mora otići, već su u potrazi za njegovim nasljednikom, gradonačelnik Koprivnice, 32-ogodišnji Mišel Jakšić njima je zasad najprihvatljiviji izbor. 

No pitanje je koliko je mlađahni Mišel prihvatljiv pobunjenim seniorima stranke koji su prvi stavili glavu na panj, među njima je i Ranko Ostojić koji je u novom političkom uzletu jer je na izborima za šefa splitsko-dalmatinske organizacije u nedjelju premoćno pobijedio Berinog protukandidata Danijela Kukoča

Ali gospodin i drug Ranko Ostojić je nakon izbora negdje nestao, tražili smo ga svuda i na kraju našli - u šumi na Sljemenu. Ostojić smatra kako je najvažnije da se u SDP-u rasipišu izbori i to "ne samo za predsjednika stranke, nego sve organe u SDP-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon toga slijedi demokratski postupak i tada ćemo znati moguće kandidate i kandidatkinje, ali i one koji će dobiti povjerenje članova i članica SDP-a", kazao je Ostojić. 

Iako se posljednjih dana tražilo Bernardića da podnese ostavku, a inicijativa sa zahtjevom da odstupi nije dala rezultata, Ostojić tvrdi da je odluku o šefu stranke trebalo donijeti još jučer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada će shvatiti oni koji trebaju i trebali su takvu političku odluku napraviti, ne radi bilo čega drugoga nego naše stranke. SDP zaslužuje da u demokratskom procesu dobije novo rukovodstvo, stekne povjerenje građana i vrati ga natrag. 

Naša situacija je vrlo loša. Rejting pada, svaki 70. birač je spreman dati podršku aktualnom rukovodstvu, to su razlozi radi kojih, kažete pobunjenici, ja kažem ljudi koji brane statut, a i članovi i članice na terenu, traže da se sve riješi kroz demokratski postupak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je hoće li se donijeti odluka kod njih, hoće li biti grobari SDP-a ili pomoći da vratimo povjerenje i da opet budemo respektabilna, jaka snažna socijaldemokratska stranka i da budemo predvodnici ljevice u Hrvatskoj", kazao je Ostojić.

Kazao je i što misli o Mišelu Jakšiću kao potencijalnom šefu SDP-a. "Poštujem demokratsku proceduru. Niti jedno ime, niti bilo tko nema pravo odlučivati o tome faraonski pa imenovati nekoga tko će biti nasljednik, to se odlučuje u demokratskom procesu kroz kandidatkinje i kandate koji će biti u prilici da to naprave u demokratskom SDP-u", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi i da smatra kako Bernardiću nije jednostavno suočiti se sa činjenicom da "operacija" nije uspjela. "On mora shvatiti i to sam mu i rekao, ne samo preko medija nego i direktno smo razgovarali, da mora odlučiti i učini odgovoran potez i da ostavku, prekine agoniju i da krenemo u raspisivanje izbora", kazao je Ostojić

Nakon pobjede u Splitu Ostojić je poručio Zagrebu da neće lako s Dalmacijom, a objašnjava i što je to značilo. "Stvar je jednostavna. Oni koji su mislili da mogu krojiti rezultate u Dalmaciji i Zagrebu, uputit snage pomoći, jednostavno su se morali razočarati rezultatima jer članice i članovi ne rade na način kako oni to misle. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni nisu vlasništvo niti se njihovim glasovima može raspolagati. Misle svojm glavom i Dalmacija je pokazala da je sposobna oduprijet se bilo kakvoj poruci, a to je da su zbog nečije stolice spremni pomagati u tome. Mislim da zbog članova, koliko ih je malo ostalo u Dalmaciji, još uvijek ima nade za SDP", zaključuje Ostojić. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo