Splitsko-dalmatinski SDP / Ostojić poziva Bernardića da se povuče: 'Nama rejting ne da pada, mi tonemo'

Image
Foto: Sanjin Strukic/Patrik Macek/PIXSELL

Sastanak neformalne skupine SDP-ovaca u Kamanju je dao kvalitetne zaključke

8.9.2018.
13:18
Sanjin Strukic/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Splitsko-dalmatinski SDP u subotu završava svoj izborni proces, u Splitu se održava konstituirajuća sjednica županijskog odbora s koje je predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić pozvao predsjednika stranke Davora Bernardića da se povuče s mjesta predsjednika.

"Situacija je neizdrživa. Nama rejting ne da pada, nego smo u situaciji da tonemo, a svi koji su u ovom trenutku zainteresirani da se spasi SDP vjerujem da su na tragu upravo tih zaključaka i da su demokratski izbori unutar stranke rješenje”, rekao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je sastanak neformalne skupine SDP-ovaca u Kamanju dao kvalitetne zaključke, kako ih velika većina ljudi podržava, kako su odmah neophodni unutarstranački izbori za sva tijela, jednako tako i za predsjednika.

Neformalna skupina od 81 člana SDP-a zatražila je u petak u Kamanju "trenutni" odlazak Davora Bernardića s dužnosti predsjednika SDP-a zbog "katastrofalnog vođenja stranke i rušenja njezina rejtinga među građanima", održavanje izbora za sva stranačka tijela do kraja godine te poništenje svih sankcija protiv članova koji su kritički upozoravali na loše stanje u SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je pozvao predsjednika stranke da "smogne odgovornost da sam odluči, da pomogne SDP-u, da povuče odgovoran potez i da se povuče s mjesta predsjednika" čime će se, kaže, otvoriti proces unutarstranačkih izbora, "najbolji demokratski put za izbor svih koji mogu spasiti SDP".

Stranački je Statut vrlo jasan, u slučaju Bernardićeve ostavke privremeno obavljanje funkcije predsjednika preuzima Zlatko Komadina, odgovorio je Ostojić novinarima, napominjući kako je cilj da se unutarstranački izbori raspišu čim prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a najavio je kako županijski odbor počinje ozbiljan politički rad, primarni mu je zadatak pokrenuti organizaciju u županiji, ojača simpatizere i članove.

"Vjerujemo da ćemo ostvariti cilj, a to znači vratiti se u bolja vremena u kojima smo bili prva ili druga stranka u Splitsko-dalmatinskoj županiji”, izjavio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo