izbori u sdp-u / Ostojić predao potpise podrške: najavio borbu protiv konzervativne revolucije i porezne reforme

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Prioritet u ovom trenutku je stabilizacija SDP-a, koji treba postati prava prepreka konzervativnoj revoluciji vladajućih'

31.10.2016.
12:10
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić predao je u ponedjeljak potpise podrške svojoj kandidaturi za novog predsjednika SDP-a, te najavio borbu protiv konzervativne revolucije i porezne reforme.

Prioritet u ovom trenutku  je stabilizacija SDP-a, koji treba postati prava prepreka konzervativnoj revoluciji vladajućih, izjavio je Ostojić novinarima nakon predaje potpisa podrške u središtu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je došao u pratnji brojnih pristaša i pomagača u kampanji, među ostalima Peđom Grbinom i Željkom Jovanovićem.

Najavio je da će stranka, ako bude izabran za predsjednika, predvoditi borbu protiv onih koji diraju Ustav i sekularnu Hrvatsku, ali i za prava slabih i nemoćnih, ugrožena najavljenom poreznom reformom koja "ide na ruku bogatima". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je da se zalaže za reviziju ugovora sa Svetom Stolicom, te ustvrdio kako mu je kardinal Josip Bozanić rekao da su "njegova vrata otvorena".

Upitan za unutarstranačku kampanju, rekao je kako ne očekuje podmetanja koja bi dovela do raskola u stranci. Važno je za SDP da pošalje jasnu poruku jedinstva stranke, bez obzira tko bude izabran za novog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izbora SDP bi, kaže, trebao formirati "Vladu u sjeni", te u Hrvatski sabor uputiti prijedloge kvalitetnih zakonskih rješenja, umjesto da kao oporba "drži velike govore u Saboru i stvara cirkus".

Upitan za ponašanje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji se kao predsjednik SDP-ova Kluba zastupnika uopće ne pojavljuje u Saboru, odgovorio je kako je pozvao Milanovića da dođe u Sabor. "To nije bila kritika nego jasan poziv", rekao je ne preciziravši što mu je Milanović odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija oko Kluba zastupnika uskoro će biti riješena jer će novi predsjednik ili predsjednica nakon izbora preuzeti tu funkciju, poručio je.

Ideju Ivana Račana da Socijaldemokratska partija iz svog naziva izbaci naziv "partija", prokomentirao je kao "bačenu kost oko koje bi se članovi trebali glodati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima puno važnijih stvrari, poput borbe protiv porezne reforme. Naš je interes da se bavimo tim pravim temama", poručio je Ostojić.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo