Hrvatska udruga turizma / Ostojić se nada: 'Svaki peti Nijemac ljetovat će u inozemstvu, a Hrvatska je prvi logičan izbor'

Image
Foto: RTL arhiva
Image
Foto: RTL arhiva

Optimizam temelji na činjenici da se novi slučajevi zaraze pojavljuju samo sporadično

24.5.2020.
11:22
RTL arhiva
VOYO logo

"Vjerujem da u ovoj sezoni možemo računati na goste iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Češke i Poljske jer je hrvatska epidemiološka situacija među najboljima na Mediteranu", poručio je u razgovoru za Jutarnji list direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Nakon što je ministar turizma Gari Cappelli iznio plan otvaranja ljetne turističke sezone koji predviđa da će do kraja svibnja putovanja biti olakšana za Sloveniju, Austriju, Madarsku, Češku i Slovačku, a u lipnju za Njemačku i Poljsku, Ostojić je iznio plan otvaranja turističkih objekata, navodi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle godine smo iz tih zemalja ostvarili oko 60 posto ukupnog prometa. Objavljena je analiza kako je 19 posto Nijemaca spremno otići na ljetovanje izvan Njemačke, nekome to može zvučati malo, ali to je 15,5 milijuna!

Image
bdp pada 20 posto? /

Crne prognoze - recesija gora nego 2009: Hrvatski turizam će dosegnuti tek 30 posto ranijih godina!

A kamo će ići? U racionalnoj analizi godišnjih odmora, a Nijemcima se ne može spočitnuti pomanjkanje racionalnosti, Hrvatska sa sjajnom epidemiološkom situacijom prvi je logičan izbor, sigurna autodestinacija. Nemamo baš puno vremena, moramo biti puno aktivniji nego što jesmo i jasno staviti do znanja kakav nam je režim putovanja i naš plan. Grčka i Portugal su to već učinili", tvrdi Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optimizam temelji na činjenici da se novi slučajevi zaraze pojavljuju samo sporadično te da Hrvatska ima naj manji broj zaraženih u Europi.

"Hrvatski zdravstveni sustav kapacitetima je spreman za pravodobnu reakciju u slučaju pojave virusa", kaže Ostojić. No, upozorava da se granice ne trebaju otvarati po svaku cijenu: "Trebamo paziti da si ne zabijemo autogol i ne ugrozimo ono što smo mukom stvorili posljednjih mjeseci: da budemo poželjna destinacija", donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo