'Dehumaniziraju me' / Osuđen za ono s gliserom i dvoje mrtvih, sad se buni: 'Mediji me prikazuju kao najvećeg ubojicu i kriminalca u zemlji'

Image
Foto: Pixsell

Priopćenjem se Tomislav Horvatinčić oglasio nakon reakcije medija na to što je zatražio odgodu odlaska u zatvor

30.6.2021.
13:49
Pixsell
VOYO logo

Tomislav Horvatinčić, osuđen zbog pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par, u srijedu je upozorio na "koordiniranu medijsku akciju" koja je uslijedila nakon što je ponovno zatražio odgodu odlaska u zatvor, istaknuvši kako se provodi pritisak na sudstvo. 

Poduzetnik Horvatinčić, pravomoćno osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora, u priopćenju ističe kako se "organizirane i koordinirane medijske akcije u pravilu i kao po špranci odvijaju u ključnim trenucima sudskog procesa" za njegovu pomorsku nesreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već skoro deset godina, tko prati, a ja pratim i imam press clipping kao dokaz, provodi se takav neviđen pritisak na sudstvo i javnost se dezinformira, izjave se izvlače iz konteksta i dokazi se ne prikazuju na istinit način", navodi Horvatinčić. Medije proziva i da iznose suprotne činjenice pa, primjerice, ako on iskaže sućut, mediji kažu - "nije iskazao žaljenje".

"Napravili ste od mene najvećeg kriminalca i ubojicu u ovoj državi", poručuje medijima i ponovno ih optužuje da vrše pritisak na sudstvo koje bi trebalo biti neovisno i nepristrano, te dezinformiraju i huškaju javnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nevjerojatno /

Dok Horvatinčić odgađa odlazak u zatvor zbog teške bolesti u Istri gradi kuće s bazenom

Image
nevjerojatno /

Dok Horvatinčić odgađa odlazak u zatvor zbog teške bolesti u Istri gradi kuće s bazenom

"Hrane te ljude neistinama i lažima i čine to svakodnevno, a narod to guta i vjeruje. Na tisuće i tisuće stranica, naslova i podnaslova neistina i iskrivljenih činjenica servira se javnosti. Činjenica je da se meni dogodila strašna prometna nesreća i da ja s tim posljedicama živim svaki dan i žalit ću do kraja života", naglašava Horvatinčić.

Ističe i kako svih ovih godina nije bježao niti se skrivao, a na sudske termine osobno se odazivao. Iako poštuje institucije, navodi kako sumnja u pravednost suđenja i sudske odluke te pita tko bi se usudio presuditi da je zaista riječ o nesreći, nehaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovoj zemlji je kontroverzno sve stvoriti poštenim radom"

Smatra kako mu se sudi za ubojstvo s namjerom, jer je za nehaj u njegovu slučaju propisana dosta blaža ili uvjetna kazna, a mišljenja je i da je narod "željan krvi".

Tvrdi i kako je "kontroverzan" poduzetnik samo zato što je sve stvorio poštenim radom, što je "kontroverzno u našoj državi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvatinčić zaključuje kako ima 73 godine i teško je narušenog zdravstvenog stanja, a da mediji to "banaliziraju i prikazuju kao pravne eskapade", da su ga "dehumanizirali" te ga se šalje u zatvorski sustav koji nije adekvatan za njegovo zdravstveno stanje, mimo struke i preporuka liječnika.

Sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda donijet će idućeg tjedna odluku o Horvatinčićevoj molbi za novu šestomjesečnu odgodu odlaska u zatvor, nakon što liječnik zatvorske bolnice odluči može li se liječiti u okvirima zatvorskog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvatinčić je u utorak je zatražio odgodu odlaska u zatvor do 31. prosinca, prilažući liječničku dokumentaciju iz Poliklinike Peharec u kojoj, kako tvrdi, ima najavljenu terapiju u srpnju.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo