MILANOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA RTL: / 'Osvojit ćemo vlast i zaustaviti ovo pravno nasilje!'

'Oni koji su danas glasali ili svojim stavom utjecali na donošenje ovakve odluke neka se pogledaju u zrcalo i neka se pitaju je li im to trebalo', izjavio je ekskluzivno za RTL Zoran Milanović.

21.10.2011.
21:10
VOYO logo

Vođa oporbe Zoran Milanović stao je pred kameru RTL-a i oštro kritizirao odluku Sabora da ukine imunitet Željku Jovanoviću.

"Oni koji su danas glasali ili svojim stavom utjecali na donošenje ovakve odluke neka se pogledaju u zrcalo i neka se pitaju je li im to trebalo", obrušio se na vladajuću stranku Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je prekršen Ustav, koji kaže da saborski zastupnik ne može biti pritvoren ili kažnjen za izraženo mišljenje. Imunitet ne služi zato da budete lopov, nego zato da možete govoriti", dodao je.

"Radi se o malom Ustavnom udaru. Baš tako, malom, jer nije veliki, dakle, nismo srušeni, ustavni zato sto je prekršen Ustav, a udar zato što je riječ o pravnom nasilju", ogorčen je šef oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara o potezima koje planira povući kako se ovako nešto ne bi ponavljalo, Milanović samopouzdano odgovara:

"Kada dobijemo povjerenje hrvatskih ljudi, a to će vjerujem biti uskoro, ovakve stvari ćemo onemogućiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je kako ukidanje saborskog imuniteta SDP-ovcu Željku Jovanoviću nije dobra odluka koja će donijeti "priličan debalans u politički život".

"Ne mogu se sjetiti da je ikada prije napravljen presedan, jer verbalne Jovanovićeve kvalifikacije, koje se nekome mogu ili ne moraju svidjeti, nisu zločin iz mržnje", rekao je Josipović u izjavi novinarima u Uredu predsjednika upitan kako komentira skidanje imuniteta SDP-ovcu Jovanoviću.

Smatra kako je zakonodavac u Kaznenom zakonu pod tim mislio na neke druge stvari, a ne na prepucavanja stranaka u parlamentu ili izvan njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo