novac od prodaje kuće / Otac bolesnog Šimuna Petra: 'Hvala Milinoj obitelji, ali ja ne mogu uzeti taj novac. Dom je svetinja'

Image
Foto: Pixsell

Milini roditelji prodali su kuću, a sada taj novac nude obitelji bolesnog dječaka Šimuna Petra

5.4.2019.
16:12
Pixsell
VOYO logo

Tomislav Maruna, otac teško bolesnog Šimuna Petra duboko je dirnut gestom Marina Rončevića, oca malene Mile koja je otputovala na eksperimentalno liječenje u Philadelphije, ali kaže da ne može prihvatiti novac koji mu daje od prodaje kuće.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maruna pojašnjava kako se i sam prije par godina našao u situaciji da je htio založiti obiteljsku kuću kako bi mogao platiti troškove liječenja sinu u Grčkoj.

"Srećom ja to na kraju nisam morao jer se našao dobar čovjek i pomogao mi. A kako ću uzeti nekome novac od prodaje kuće. Kuća je dom, svetinja. Gdje će se oni vratiti, gdje će živjeti...? Rekli su mi da je on odlučio i da će novac sigurno uplatiti, ali ja taj novac, koliko god nam je teško, ne mogu trošiti", kazao je Tomislav Maruna, otac dječaka koji je na palijativi u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciju se uključio i Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koji je do Marune došao preko Ive Funtek, humanitarke koja je pokrenula lavinu dobrote nakon što je objavila Šimunovu priču na svom Facebook profilu.

Iz Ureda su obitelji pružili podršku te se uključili u akciju prikupljanja financijske pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova šesteročlana obitelji, kako javlja Novi list, godinama već živi vrlo skromno uz očevu mirovinu i plaća podstanarski stan u Zagrebu kako bi bili uz sina dok je na terapijama.

Ukoliko i vi želite pomoći, donacije možete uplatiti na račun Šimuna Petra Marune: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HR5924070003104986160 
OTP BANKA- OTPVHR2X Swiss code
Šimun Petar Maruna
Adresa :Alojzija Stepinca 31
Maslenica

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo